Patronatele din transportul rutier vor organiza un protest national pentru diminuarea tarifelor RCA

Patronatele din industria transporturilor rutiere au hotărât organizarea unui protest naţional în data de 18 aprilie 2016, ca reacţie la faptul că Parlamentul, Guvernul şi ASF nu au venit cu nicio soluţie pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA.
transportatorii rutieri

La protest vor participa Uniunea Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 – APTE, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România – COTAR, Federaţia Operatorilor Români de Transport – FORT, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale – ARTRI şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier – Apulum.

„ASF susţine că nu au existat majorări ale tarifelor RCA în 2015, contrar dovezilor transmise de către asociaţiile patronale. Consiliul Concurenţei confirmă poziţia transportatorilor rutieri prin rezultatele anchetei realizate, constatând creşteri de 183% la transportul de marfă şi de 226% la transportul de persoane, chiar dacă există situaţii frecvente cu depăşiri de peste 300%”, spun reprezentanţii transportatorilor.

Patronatele din industria transporturilor rutiere solicită Parlamentului demiterea conducerii ASF şi numirea de urgenţă a altei conduceri care să vină cu soluţii concrete pentru diminuarea tarifelor RCA la niveluri suportabile, atât pentru transportatori, cât şi pentru persoanele fizice, până la data protestului din 18 aprilie 2016.

 

 

Adaugati comentariu