Dumagas finalizează vânzarea diviziei de transport cisterne alimentare

Dumagas Transport anunţă definitivarea procesului de transfer de activitate al Diviziei de Transport cu cisterne pentru produse alimentare către compania Klacska România SRL, parte a grupului E-b-trans. Tranzacţia reprezintă transferul flotei, al personalului şi a contractelor clienţilor.
Dumagas-floteauto

“Acest transfer de afacere vine ca o continuare a planului companiei Dumagas de a se concentra asupra activităţilor principale ale companiei. Ambele companii au depus toate eforturile pentru ca această tranziţie să se desfăşoare în condiţii optime”, a precizat Mircea Vlah, director general Dumagas Transport.

Compania a înregistrat în 2015 cea mai bună performanţă financiară a ultimilor 10 ani. Dumagas Transport a obţinut la finalul anului 2015 o cifră de afaceri de 42 de milioane de euro şi un uşor profit faţă de anul 2014 când compania înregistra pierderi în valoare de 4,5 milioane de euro la o cifră de afaceri tot de 42 de milioane de euro.

Investiţiile planificate pentru 2016 se încadrează în intervalul 3-4 milioane de euro şi vor fi direcţionate către modernizarea flotei în zona de transport internaţional la prelate, de distribuţie naţională cu temperatură controlată şi eficientizarea infrastructurii de IT şi comunicare. De asemenea, transportul şi logistica naţională de frig reprezintă un obiectiv strategic pentru 2016-2017 în vederea poziţionării companiei ca jucător principal în segmentul distribuţiei de mărfuri perisabile din România.

Dumagas Transport este prezentă pe piaţa românească de aproape 20 de ani, furnizând clienţilor săi soluţii de transport, logistică şi depozitare, servicii cu valoare adăugată. Compania are un număr de 550 de angajaţi, o flotă ce include 325 de camioane Renault si MAN, cu o vârstă medie de 3,5 ani la capete tractor. Portofoliul de clienţi activi include peste 1.000 de companii, ce operează în domenii diverse de la FMCG la automotive, hârtie, mobilier, anvelope, construcţii etc.

Cele mai importante pieţe de transport pentru Dumagas sunt Germania, Turcia, Italia, Benelux şi Europa de Est. În anul 2014, compania a deschis un birou şi în Turcia, la Istanbul pentru a îşi eficientiza operaţiunile, dar şi pentru a beneficia de oportunităţile de afaceri şi potenţialul zonei.

Klacska Romania şi compania mamă Klacska GMBH fac parte din grupul E-b-trans, un lider european în transportul de lichide în vrac, cu o flotă de 4.500 unităţi. Cu filiale în 14 ţări şi venituri de 400 milioane de euro în 2015, grupul E-b-trans este deja activ în industria de transport alimentar, având conducători auto de înaltă calificare şi o strategie de a dezvolta intens la nivel european serviciile pentru industria alimentară.

 

 

Adaugati comentariu