Advertisement
DN 1
Home Infrastructură Pasajul Domneşti, construit în proporţie de …1,96%

Pasajul Domneşti, construit în proporţie de …1,96%

Stadiul fizic al lucrărilor la pasajul Domneşti de pe DJ 602 este de numai 1,96%, arată cele mai recente date publicate de CNAIR. Construcţia este realizată de Asocierea Straco Grup – SC Comnord – Specialist Consulting, valoarea contractului fiind de 91,55 milioane de lei.

Lucrările la pasajul Domneşti, parte din modernizarea Centurii Capitalei, nu înaintează aproape deloc, pentru că Ministerul Transporturilor tergiversează prelurea unor terenuri ale MApN, aflate pe culoarele de expropriere.

Teoretic, termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost stabilit pentru septembrie 2021, însă antreprenorul a notificat deja CNAIR că ori durata de execuţie va fi majorată, ori vor interveni suplimentări de costuri în condiţiile în care Ministerul Transporturilor condus de Răzvan Cuc şi-a făcut treaba pe jumătate.

Şi asta pentru că, deşi a emis autorizaţia de construcţie la finalul lunii august 2019, Ministerul Transporturilor nu a preluat în administrare şi terenurile Ministerului Apărării Naţionale, pentr ca zona să fie eliberată în vederea începerii construcţiei. În discuţie sunt 1.834 mp, suprafaţă aferenta culoarului initial de expropriere şi alţi 1.466 mp, suprafaţă aferenta culoarului suplimentar de expropriere.

Tot nefinalizată a rămas şi preluarea de către Ministerul Transporturilor a unei suprafete de 7.144 mp, aflată în administrarea ANAF. În cazul acesta, însă, transferul a demarat în noiembrie 2019, ceea ce înseamnă că aici lucrurile au fost puse în mişcare.

Din păcate însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre eliberarea unui amplasament pe care se află stâlpii de înaltă tensiune ai societăţii E-Distributie Muntenia.

Potrivit CNAIR, compania de electricitate şi-a dat avizul încă din mai 2019, valoarea acestuia fiind de peste 2 mil. lei, însă antreprenorul nu a semnat şi contractul pentru eliberarea amplasamentului. Să fie la mijloc o chestiune de bani, pe care fiecare îi consideră în sarcina celuilalt.

Cert este că, în lipsa acestei investiţii, traficul a devenit ucigător, iar oamenii din zonă, locuitori ai localităţilor Bragadiru, Clinceni şi Domneşti, sunt disperaţi, recurgând chiar la acţiuni de protest, Din păcate, nimeni nu-i bagă în seamă.

Pasajul suprateran pe DJ 602 Bucureşti – Domneşti face parte din proiectul integrat de modernizare a Centurii Capitalei, care a primit, anul trecut, o finanţare de peste 1 miliard de euro de la Comisia Europeană.

 

CITEŞTE ŞI:

Ministrul Economiei promite măsuri de relaxare fiscală post-criză

CORONAVIRUS. De astăzi, STB reduce numărul mijloacelor de transport

CORONAVIRUS. Ordonanţa privind limitarea circulaţiei persoanelor, publicată în MO

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...