Ministrul Economiei promite măsuri de relaxare fiscală post-criză

Guvernul ia în calcul măsuri de relaxare fiscală după criza generată de pandemia de coronavirus, a afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu.relaxare fiscală

Potrivit acestuia, măsura este necesară pentru ca firmele să poată ajunge la nivelul de venituri anterior crizei.

„Evident că va trebui o relaxare fiscală, dar vor trebui dozate măsurile în aşa fel încât după criză companiile să ajungă cel puţin la nivelul de producţie şi încasări şi venituri la care au fost înainte de criză şi pentru asta trebuie stimulate uşor-uşor, treptat, prin reducerea taxelor şi încurajarea producţiei”, a afirmat Virgil Popescu.

Acesta a adăugat că, împreună cu ministrul de Finanţe, a participat la o videoconferinţă cu BERD şi a solicitat o strategie post coronavirus „pentru a vedea liniile şi direcţiile pe care economia românească să se adapteze după această criză”.

Totodată, în opinia lui Virgil Popescu, pierderile din economie vor fi mari însă nu a putut face în acest moment o estimare exactă.

”Pierderile în economie vor fi foarte mari. Deja nu se mai pune problema deficitului, depinde cât va ţine această criză, dacă se va încheia în vreo două luni, probabil că ne vom duce până în 5 la sută, dacă va dura 3-5 luni, nu se mai poate aproxima nimic”, a precizat ministrul Economiei.

 

CITEŞTE ŞI:

CORONAVIRUS. Ordonanţa privind limitarea circulaţiei persoanelor, publicată în MO

Elon Musk: panica legată de Coronavirus e o tâmpenie

A apărut FLOTE AUTO, martie 2020

 

Adaugati comentariu