Pasajele de la Piaţa Sudului şi Ciurel, cele mai mari investiţii din Bucureşti

Potrivit bugetului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cele mai mari investiţii finanţate in 2017  sunt pasajele de la Piaţa Sudului şi Ciurel.înmatriculările noi

Primăria Capitalei are un buget local de 5,02 miliarde lei (1,1 miliarde euro) în 2017, din care 1,11 miliarde lei (22%) pentru investiţii. Din aceste fonduri, 416,2 milioane lei sunt alocate pentru categoria transporturi, din care 31,5 milioane lei pentru transportul în comun.

Potrivit bugetului aprobat de Consiliul General al Minicipiului Bucureşti, cele mai mari investiţii finanţate in 2017  sunt pasajele de la Piaţa Sudului şi Ciurel.

Pentru străzile Capitalei – la şantierele deja începute – sunt alocate 256,2 milioane lei, din care:

  • pentru penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – A1 (şantierul de la Ciurel) este alocată suma de 90 milioane lei (din 1,87 miliarde lei valoare rămasă de executat);
  • pentru pasajul subteran de la Piaţa Sudului, care ar urma să fie finalizat în următoarele luni, Primăria alocă în acest an 102,5 milioane lei, sumă considerată neeligibilă de către Comisia Europeană;
  • pentru reabilitatea Şoselei Panteliomon – 70 milioane lei (din 173,4 milioane lei rămas de executat);
  • pentru străpungerea Bulevardul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – 24,5 milioane lei (din 205,7 milioane lei rămas de executat);
  • pentru reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu – 13,87 milioane lei;
  • pentru supralărgirea Străzii Fabrica de Glucoză – 15 milioane lei;
  • pentru reabilitatea Şoselei Iancului – 11,9 milioane lei;
  • pentru modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei – 8 milioane lei;
  • pentru reabilitarea Bulevardului Aerogării – 7 milioane lei.

trafic-bucuresti-floteautoSume mai mici sunt alocate pentru Prelungirea Ghencea – Domneşti (5 milioane lei) sau pentru piste de biciclişti (3,5 milioane lei).

Pentru obiective de investiţii noi destinate străzilor, Primăria Capitalei propune un buget de numai 18,6 milioane lei.

Pentru RATB, sunt alocate, in acst an, 14 milioane lei pentru cumpărarea de tramvaie, 2,4 milioane lei pentru troleibuze şi 15,2 milioane lei pentru autobuze noi.

Totodată, pentru parcări a fost alocată suma de 11 milioane de euro. Aceste fonduri vor fi investite în parcările din Piaţa Constituţiei (988 de locuri auto şi 36 moto), Sala Palatului „Nord” şi „Sud” (552+82 de locuri, respectiv 523+32 de locuri, auto+moto), Uranus, Calea Rahovei, cât şi în zona Park&Ride Cora Pantelimon.

Pentru pistele de biciclişti, este alocată suma de 73 de milioane de euro, proiectul fiind eligibil şi pentru obţinerea unor fonduri europene.

 

 

Adaugati comentariu