Parteneriatul dintre Gefco România şi Automobile Dacia se extinde pe noi pieţe

Gefco România, subsidiara Grupului Gefco, jucător global în logistica industrială şi lider european în logistica automobilelor, anunţă extinderea parteneriatului său cu Automobile Dacia.
gefco

Pe lângă soluţiile de transport feroviar şi rutier către Franţa, Spania, Portugalia şi Italia, oferite pe parcursul ultimilor nouă ani, compania asigură pentru Dacia, unul dintre principalii săi clienţi, transporturile către zona Benelux şi alte pieţe internaţionale.

Prin această extindere a colaborării dintre cele două companii, Gefco România oferă Automobile Dacia servicii de logistică, facilitând livrarea pe cale ferată către Belgia a vehiculelor produse de Dacia la Mioveni. Compania va oferi, de asemenea, soluţii de transport pentru distribuţia vehiculelor finite la reprezentanţele Dacia din zona Benelux, Marea Britanie, ţările nordice şi pieţele din America de Sud.

„Automobile Dacia este unul dintre cei mai de încredere parteneri Gefco, alături de care am construit o colaborare solidă pe termen lung, astfel că suntem încântaţi să anunţăm extinderea acesteia. Potrivit planului strategic de dezvoltare al Gefco Group, prioritatea numărul 1 este aceea de a face parte din strategia de dezvoltare a clienţilor noştri. Avem convingerea că acest parteneriat cu baze solide va susţine pe mai departe dezvoltarea regională şi operaţională a Automobile Dacia, consolidând, în acelaşi timp, abilitatea noastră de a satisface cerinţele clienţilor noştri prin oferirea de excelenţă operaţională şi prin gestionarea eficientă a costurilor acestora,” a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor şi Director General al Gefco România şi Bulgaria.

Bazele parteneriatul dintre au fost puse în anul 2008, când Gefco România a devenit primul operator logistic responsabil de transporturile feroviare ale Dacia, odată cu reluarea livrării de vehicule finite pe calea ferată de către producătorul auto.

Prima etapă a acestei colaborări a constat în demararea operării de către Gefco România a transporturilor feroviare de automobile Dacia către pieţe din vestul Europei precum Franţa, Spania şi Portugalia, utilizând ruta Piteşti-Constanţa. În primăvara anului 2008, s-a adăugat şi Italia destinaţiilor anterioare ale vehiculelor finite produse de Dacia.

În anul 2013, a fost făcut un nou pas în dezvoltarea parteneriatului dintre cele două companii, Gefco România operând atât transporturile feroviare ale vehiculelor finite Dacia către Franţa, cât şi distribuţia locală către reprezentanţele Dacia din centrul şi nordul Franţei. Mai mult, în anul următor, Gefco România a preluat complet operarea transporturilor Dacia înspre şi dinspre Europa Centrală şi de Vest.

Pentru parteneriatul cu Dacia, compania a repartizat mai multe echipe de şoferi dedicate uzinei Dacia de la Mioveni – echipe responsabile de preluarea autovehiculelor la punctul de plecare al transportului pe cale ferată şi încărcarea acestora în vagoanele de tren. Astfel, compania a alocat parteneriatului cu Automobile Dacia o medie de peste 150 de vagoane de tren şi peste 200 de camioane.

Înfiinţată în 2005, Gefco România este astăzi una dintre principalele subsidiare din regiuna Balcanilor ale grului, totalizând 112 angajaţi în toate cele 7 locaţii ale sale.

 

 

Adaugati comentariu