Mugur Isărescu: Autostrăzile ar trebui să traverseze Carpaţii

Una dintre probleme extraordinar de mari pe care le are România este starea precară a infrastructurii, lipsa autostrăzilor, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-un discurs susţinut cu ocazia evenimentului Ernst and Young România - 25 de ani.
isărescu

Potrivit şefului băncii centrale, autostrăzile României trebuie să traverseze munţii Carpaţi, însă nu doar de la nord la sud, ci şi de la est la vest. „Nu este nevoie doar de o autostradă Piteşti-Sibiu, ci şi de o autostradă Iaşi-Târgu Mureş. Acestea ar trebui să fie priorităţi pentru noi”, a subliniat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR consideră că în România necesarul de infrastructură este enorm de mare, însă investiţiile publice în acest domeniu nu au fost niciodată suficiente, fiind „tăiate” atât în perioade de recesiune, cât şi în cele de expansiune. Mai mult, în opinia lui Mugur Isărescu, fondurile europene nu au susţinut aceste investiţii publice, ci doar le-au înlocuit

„Ne pregătim să sărbătorim 100 de ani de la Unire. Dar, fără infrastructură, provinciile noastre istorice riscă să vadă discrepanţe crescute în viitor”, a conchis guvernatorul BNR.

 

Adaugati comentariu