Dacă sunteți pasionat de lumea automobilelor și a transporturilor, este posibil să cunoașteți deja diferitele tipuri de camioane existente în funcție de marfă. Cu toate acestea, acest aspect poate fi străin și interesant pentru mulți oameni. Din acest motiv, în acest articol veți afla despre diferitele tipuri de camioane care pot fi văzute pe drumuri, câteva tipologii care depind de marfa pe care o transportă și nu în ultimul rând câteva noutăți pentru comunitatea pasionaților de camioane.
Camion cu prelată. Cea mai obișnuită remorcă de camion este așa-numita tautliner, care se caracterizează prin faptul că are părțile laterale acoperite cu pânză care poate fi mutată, scoasă și schimbată. Iar faptul că pânza poate fi mutată facilitează încărcarea și descărcarea mărfii. În ceea ce privește acest tip de camion, de remarcat că a fost brevetat în 1969 de către firma Boalloy, dar că utilizarea lui este în prezent larg răspândită.
Camion cu platformă deschisă. Un alt tip de camion destul de răspândit este camionul cu platformă deschisă, după cum sugerează și numele, are platformă în aer liber, adică se deschide. Unele camioane de acest tip au platforme laterale pentru a împiedica mișcarea încărcăturii. Și la ce folosește acest tip de camion? Ei bine, camioanele pot încărca diverse mărfuri, dar principalele utilizări sunt încărcăturile grele precum materialul de construcție.
Camioane frigorifice. Camioanele frigorifice sunt, de asemenea, un alt tip de vehicul bine cunoscut. Aceste camioane permit păstrarea încărcăturii la frigider în orice moment, precum și izolarea termică a interiorului. În acest fel, încărcăturile care necesită temperaturi specifice pentru a rămâne în stare bună pot fi transportate în condiții optime. Cea mai comună marfă pe care o transportă de obicei aceste camioane sunt alimente precum peștele, alimentele congelate, laptele sau carnea.
Parteneri de cursă lungă
Camioane-cisternă. Cisternele sunt un tip de camion care permite transportul de lichide, dar si de gaze și chimicale. Bunurile obișnuite ale acestui tip de camioane sunt derivatele petrolului și apa.
Camioane platformă. Cu siguranță ați văzut pe drum un camion uriaș care transporta vehicule. Acesta este un transportor auto. Acest tip de vehicul este special conceput pentru a transporta alte vehicule în siguranță. În mod normal aceste camioane sunt de tip deschis, adică se vede încărcătura, dar există și închise, pentru a preveni vizibilitatea încărcăturii.
Camioane pentru transportul mărfurilor speciale. Aceste tipuri de camioane sunt concepute pentru a putea transporta mărfuri speciale, adică încărcături care, datorită dimensiunii, greutății, duratei de viață utilă sau periculozității, necesită proceduri extraordinare de manipulare și transport.
Camion container. Aceste tipuri de camioane sunt capabile să transporte containere. În cazul în care nu știți, containerele sunt structuri goale și de obicei metalice care permit protejarea încărcăturii de vremea nefavorabilă. Aceste camioane sunt folosite în special în încărcături cu transport combinat, de exemplu, o încărcătură care trebuie dusă în port deoarece următoarea metodă de transport va fi pe mare. Astfel, marfa va putea circula pe uscat și pe mare într-un mod sigur și confortabil pentru transportatori.
Camion cu remorcă cu cutie închisă. În acest caz, părțile laterale și partea superioară nu pot fi mutate ca în cazul camioanelor cu prelată. Astfel, singura modalitate de a încărca marfa este prin ușile din spate. Și care sunt avantajele acestui tip de camion? Ei bine, în ciuda faptului că încărcarea și descărcarea mărfurilor este puțin mai complicată, aceste camioane oferă securitate și protecție mărfurilor.
Pentru toți cei pasionați de camioane, Ford Trucks oferă o oportunitate unică în România
Clubul pasionaților de camioane Ford Trucks și-a deschis porțile și oferă o serie de avantaje. Toți cei din grup beneficiază de un pachet special de exclusivități din partea Cefin Trucks (Importator Ford Trucks în România) și de experiența împărtășită cu ceilalți membri ai comunității. Mai exact, comunitatea Ford Trucks înseamnă că oricine face parte din aceasta, va avea acces în exclusivitate la evenimentele Ford Trucks în România, va beneficia de oferte speciale pentru noi achiziții și pachete de servicii, demo drive și suport tehnic. Comunitatea Ford Trucks promite să fie o comunitate mereu aproape de toți pasionații de camioane Ford Truck, ca parteneri de cursă lungă.
Trebuie menționat că în plină pandemie persistentă, Ford a înmatriculat 100 de camioane Ford Trucks. Mai mult, pe plan local, Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piața din România, urcând permanent în topul brandurilor de vehicule comerciale, la nivel de vânzări, cu o cotă de piață de 10.4% (conform Raport Înmatriculări DRCPIV Ian-Septembrie 2021).
Comentați?