Parcul auto al misiunilor diplomatice s-ar putea înnoi cu 22 de autoturisme

Ministerul Afacerilor Externe propune achiziţionarea, până la sfârşitul anului, a 22 autoturisme pentru înnoirea parcului auto al misiunilor diplomatice ale României din străinătate.
Germania

Potrivit memorandumului propus aprobării Guvernului, autoturismele pentru misiunile diplomatice fac excepţie de la prevederile care reglementează cheltuielile pentru autorităţi şi instituţii publice, astfel că pot fi achiziţionate vehicule cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cmc şi al căror preţ poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 de euro, inclusiv TVA.

MAE intenţionează să distribuie autoturismele de reprezetare misiunilor diplomatice din Barcelona, Bilbao, Bonn, Bologna, Cairo, Chicago, Ciudad de Mexico, Gyula, Geneva, Havana, Lyon, Marsilia, Montreal, Munchen, Podgorica, Skopje, Sofia, Tel Aviv, Tirana, Toronto, Torino şi Vilnius.

Reprezentanţii MAE precizează că mai mult de jumătate dintre autoturismele de reprezentare aflate în dotare au o vechime în exploatare mai mare de 8 ani.

„Este o situaţie care are repercursiuni negative atât asupra fondurilor bugetare alocate misiunilor pentru reparaţii auto, determinate de cheltuieli de reparare şi întreţinere al căror cuantum se măreşte proporţional cu creşterea vechimii în exploatare a autovehiculelor, cât şi asupra imaginii misiunilor diplomatice”, spun sursele citate.

Parcul auto destinat misiunilor diplomatice cuprinde 624 de autoturisme, dintre care 105 au intrat în exploatare în perioada 1991-2002, iar 278 în perioada 2003-2007.

 

Adaugati comentariu