Advertisement
Panouri audio-video
Home Transporturi Panouri audio-video dinamice vor fi instalate în stațiile de transport public din Bucureşti-Ilfov din 2024

Panouri audio-video dinamice vor fi instalate în stațiile de transport public din Bucureşti-Ilfov din 2024

Începând din 2024, primele staţii dotate cu panouri audio-video dinamice le vor oferi călătorilor informaţii în timp real despre programul de circulaţie a mijloacelor de transport în comun., a anunțat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Proiectul iniţiat de TPBI, „Sistem ITS Integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea Bucureşti-Ilfov – Informarea călătorilor în staţii”, va face primii paşi necesari pentru implementare, odată cu aprobarea finanţării pentru Primăria Capitalei, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), şi cu semnarea contractului de finanţare de către Primăria Oraşului Popeşti-Leordeni.

Primăria Municipiului Bucureşti a obţinut o finanţare prin PNRR de aproximativ 5,7 milioane de euro pentru dotarea staţiilor de transport public cu panouri digitale de informare, prin intermediul cărora călătorii vor afla în timp real programul de circulaţie a vehiculelor şi cât timp vor avea de aşteptat în staţie până la sosirea următorului vehicul.

Proiectul aprobat a fost realizat de TPBI şi depus de către Primăria Capitalei, în parteneriat cu primăriile Sectoarelor 2-6. Ca urmare, începând din cursul anului 2024, primele staţii dotate cu panouri audio-video dinamice le vor oferi călătorilor informaţii în timp real despre programul de circulaţie a mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, Primăria Oraşului Popeşti – Leordeni (lider de parteneriat) a semnat contractul de finanţare prin PNRR, astfel încât şi staţiile din 21 de localităţi din judeţul Ilfov vor fi dotate cu panouri de informare video şi audio. Valoarea totală a investiţiei depăşeşte suma de 3,4 milioane de euro (fără TVA).

TPBI a sprijinit pregătirea şi depunerea celor două cereri de finanţare prin PNRR pentru proiectul „Sistem ITS integrat Smart&Green Mobility – Informarea călătorilor în staţiile de transport public”.

Echipamentele necesare informării călătorilor vor fi montate în peste 1.100 de staţii din regiunea Bucureşti – Ilfov.

Până în prezent, TPBI a contribuit la realizarea a 22 de proiecte în valoare de 1,3 miliarde de euro, care vizează îmbunătăţirea traficului şi transportului public în regiunea Bucureşti-Ilfov.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre setul de anvelope de vara

CNAIR reia lucrările de reabilitare la Podul de la Cernavodă

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...