Panasonic îşi consolidează prezenţa în industria de componente auto

Grupul japonez Panasonic negociază cumpărarea producătorului austriac de faruri auto, ZKW Group, urmând să-şi consolideze astfel prezenţa în industria de componente auto, după ce anul trecut a intrat în acţionariatul Ficosa International, producător spaniol de oglinzi auto.

Panasonic ZKW Group şi sunt în faza finală a negocierilor şi un acord de principiu ar putea fi anunţat la mijlocul acestei luni, scrie Reuters. Achiziţionarea companiei austriece ar urma să coste aproximativ 885 milioane de dolari.

ZKW produce faruri LED cu o forţă de muncă globală de 7.500 de angajaţi şi facilităţi de producţie în regiuni precum Europa, SUA, China şi India. Pentru acest an, compania austriacă mizează pe vânzări de aproximativ 900 de milioane de euro, comparativ cu mai puţin de 400 de milioane de euro în 2011.

Preluarea ZKW face parte din strategia grupului japonez de a se extinde pe piaţa componentelor auto, în ideea de a contracara scăderea cererii pentru produse electronice de larg consum.

Anul trecut, Panasonic a preluat o participaţie de 49% în producătorul spaniol de oglinzi pentru autoturisme Ficosa International şi de asemenea intenţionează să contribuie cu 1,6 miliarde de dolari la viitoarea uzină pentru producţia de baterii pentru vehiculele electrice construită de Tesla.

Prin preluarea mai multor companii din industria auto, Panasonic vrea să îşi crească vânzările pe acest segment până la 17,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2018, care se va încheia în luna martie 2019, comparativ cu 11,4 miliarde de dolari în ultimul exerciţiu fiscal.

 

Adaugati comentariu