Ordonanţa pentru restituirea taxei auto, publicată în MO

În Monitorul Oficial de luni, 31 august 2015, a fost publicată Ordonanţa privind restituirea taxei de poluare, cunoscută în practică ca taxa de mediu pentru înmatricularea unui autoturism. Restituirea taxei speciale se va face pe parcusul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoare.
ordonanta-pentru-restituirea-taxei-auto-publicata-in-mo-floteauto

Astfel, persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţă.

ordonanta-pentru-restituirea-taxei-auto-publicata-in-mo-floteautoPotrivit documentului, restituirea taxei speciale pentru autoturisme se va face pe parcusul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acesteia, iar „plata tranşelor anuale se efectuează conform graficului stabilit de organul fiscal competent”.

Restituirea sumelor se face de către „organul fiscal competent, de la bugetul Fondului pentru mediu sau bugetul de stat, după caz, din contul de venituri bugetare în care a fost încasată suma în contul indicat de către solicitant prin cererea sa de restituire”.

Procedura de restituire a taxei speciale pentru autoturisme va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în termen de 45 de zile de la publicarea Ordonanţei de Guvern în Monitorul Oficial.

 

 

Adaugati comentariu