Constructorul auto german Opel, divizie a grupului american General Motors, a respins vineri acuzaţiile potrivit cărora autovehiculele sale diesel emit o cantitate de 17 ori mai mare de oxizi de azot (NOx) în condiţiile de condus normal decât în condiţii de test.
Opel a subliniat că sistemul său software nu are elemente care să permită tratarea emisiilor poluante numai în condiţii de test. „Acest lucru este valabil pentru vehiculele noastre, fără excepţii. Soft-ul dezvoltat de GM nu are elemente prin care să detecteze dacă vehiculul este supus unui test de emisii”, a informat constructorul auto german într-un comunicat de presă, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
Opel a răspuns astfel acuzaţiilor formulate de organizaţia de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH) potrivit căreia automobilele Opel au un profil de emisii diferit atunci când sunt testate cu sau fără ca roţile din spate să ruleze. DUH a cerut specialiştilor de la Universitatea din Berna să testeze emisiile de oxizi de azot (NOx) ale unui autovehicul Opel Zafira cu un motor diesel de 1,6 litri care se presupune că respectă încă din 2014 noile norme Euro-6. DUH susţine că, în timpul testelor emisiile de oxizi de azot, au fost de 17 ori mai mari decât limitele Euro-6.
Săptămâna trecută, grupul auto german Volkswagen a anunţat că va rechema în service aproximativ 8,5 milioane de vehicule diesel aflate în prezent în circulaţie în Uniunea Europeană, care sunt echipate cu un software care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante.
Comentați?