Advertisement
omv petrom
Home Piaţa auto Flotă verde OMV Petrom va instala peste 400 de puncte de încărcare pentru mașini electrice

OMV Petrom va instala peste 400 de puncte de încărcare pentru mașini electrice

OMV Petrom va contribui la dezvoltarea rețelei regionale de reîncărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice, în cadrul unui proiect care vizează instalarea a peste 400 de puncte de-a lungul Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T), potrivit unui document remis Bursei de Valori București.

Punctele de încărcare urmează să fie instalate în Romaânia, Slovacia și Ungaria până în luna noiembrie 2025.

Dintre acestea, 328 vor fi instalate în 80 de locații din România, 52 de puncte de reîncărcare vor fi instalate în 11 locații din Slovacia, iar 28 de puncte vor fi instalate în 7 locații din Ungaria. Toate stațiile vor permite reîncărcarea ultra-rapidă a mașinilor electrice, respectiv încărcarea în aproximativ 10-15 minute, în funcție de capacitatea vehiculelor, pentru o autonomie de funcționare de 200 km.

Grupul de companii format din OMV Petrom Marketing (OPM), OMV Hungaria Asvanyolj Kft/ OMV Hungaria Kft. (OMV HU) şi OMV Slovensko s.r.o (OMV SK) a primit aprobarea pentru finanţare europeană prin Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu (CINEA) pentru proiectul “Accelerarea reţelei de staţii de reîncărcare ultra rapidă din Centrul şi Estul Europei”, cu susţinerea Ministerului Transportului şi a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Contractul de finanţare a fost semnat de către CINEA şi OPM, coordonator al aplicaţiei, urmând ca fiecare dintre companii să implementeze proiectul în ţările respective.

Investiţia totală în acest proiect este estimată la aproximativ 40 milioane de euro, din care circa 15 milioane de euro sunt furnizaţi din fonduri europene, prin programul de finanţare Facilitatea Europeană de Conectare (CEF), aproape 5 milioane de euro din valoarea totală reprezintă credit bancar de la Banca Comercială Română, restul finanţării fiind asigurat din surse proprii.

„Prin Strategia 2030 ne-am asumat să contribuim activ la tranziţia energetică, în România şi în regiune. Am început să dezvoltăm soluţii cu emisii reduse şi zero de carbon, pentru care ne propunem să alocăm circa 35% din investiţiile estimate până în 2030, de circa 11 miliarde de euro. Dezvoltarea acestor soluţii deschide oportunităţi de creştere economică în România şi în regiune, prin atragerea de fonduri europene”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

La finalul anului 2022, OMV Petrom a anunțat că va deveni prima companie de energie din regiune cu o rețea de stații electrice în patru țări din Europa de Sud-Est, dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilității electrice. La finalul lunii iunie, OMV Petrom avea în stațiile de alimentare Petrom și OMV din România și din regiune 150 de puncte de reîncărcare.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Goodyear și-a fixat 7 obiective în materie de sustenabilitate

Proiectul ”Orbital București”. Începe proiectarea Drumului Radial DR 4 Nord Expres

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verde

ID.Buzz LWB. Let’s rock!

Un model care te face să vibrezi. Acesta este ID.Buzz, care beneficiază...

staţii de încărcare
Flotă verde

50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţă că 50 de staţii...

mașină electrică
Flotă verde

Cât de pregătită este România în 2023 pentru mobilitatea electrică?

Într-un clasament privind mobilitatea electrică, România se află, în 2023, pe locul...

nissan
Flotă verde

În Europa, gama Nissan va deveni complet electrică până în 2030

Nissan va accelera planurile de electrificare prin angajamentul ca toate vehiculele vândute...