OMV Petrom: Reducerea accizelor propusă de Guvern va ieftini carburanţii. 60% din preţ este reprezentat de accize

Reducerea accizelor propusă de Guvern reprezintă un element important, având în vedere că din preţul total la pompă 60% este reprezentat de accize, a afirmat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.
petrom

Reducerea de accize este un element important având în vedere că din total preţ la pompă 60% este reprezentat de accize. Reducerea oricărui element din formarea preţului la carburanţi va avea efect pozitiv asupra cererii. Preţurile sunt determinate de 3 elemente importante, respectiv de cotaţiile internaţionale exprimate în RON care sunt în scădere şi care sunt mai joase dar sunt volatile, în ultima parte a anului am avut sub 50 dolari, ieri a ajuns la 61-62 de dolari, taxarea şi competiţia locală„, a spus Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Potrivit acesteia, dinamica celor trei elemente se va reflecta în preţuri.

Dinamica celor trei elemente se va reflecta în preţurile noastre, noi având o politică moderată de preţuri ca să nu capturăm niciun vârf nici în sus nici în jos pentru că ar crea o distorsionare a pieţei o altfel de politică„, a mai afirmat oficialul OMV Petrom.

omv-petrom-reducerea-accizelor-propusa-guvern-va-ieftini-carburantii-floteauto
Preţurile carburanţilor sunt determinate de cotaţiile petrolului, taxarea şi competiţia locală

Potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat miercuri de Ministerul Finanţelor Publice, nivelul accizelor la motorină va scădea de la 1.897,08 lei/1.000 litri la 1.518,04 lei/1.000 litri (cu 20%), ca urmare a reducerii consumului de carburant şi în special pentru a contracara fenomenul de alimentare cu combustibil de către transportatori în alte state membre cum ar fi Ungaria şi Slovenia — unde se restituie o parte din accize sau Bulgaria care are un nivel redus de taxare.

De asemenea, la benzina fără plumb nivelul accizelor s-a diminuat de la 2.035,40 lei/1000 litri la 1.656,36 lei/1000 litri (cu circa 19%), iar la benzina cu plumb de la 2.327,27 lei/1000 litri la 1.948,23 lei/1000 litri (cu circa 18%).

Pe de altă parte, Codul Fiscal rescris prevede eliminarea nivelului redus al accizelor pentru motorina utilizată de transportatorii de mărfuri şi persoane, având în vedere reducerea semnificativă a nivelului standard.

 

 

Adaugati comentariu