O treime dintre gospodării deţineau o maşina, anul trecut

Circa o treime dintre gospodăriile din România deţineau un autovehicul în 2014, arată Institutul Naţional de Statistică (INS).flote noi

Astfel, în 58,1% din gospodăriile cu salariaţi exista o maşină, iar dintre cele cu lucrători pe cont propriu (inclusiv patroni) 52,2% deţin un astfel de bun de folosinţă îndelungată. La polul opus, numai 16,3% dintre gospodăriile de şomeri deţin o maşină.

„Din categoriile de bunuri de folosinţă îndelungată, autoturismele sunt în principal bunurile care nu pot fi achiziţionate cu uşurinţă, datorită costului ridicat al acestora. Astfel, autoturisme nu-ţi permit 60,8% din gospodăriile de şomeri şi 54,5% din cele conduse de agricultori”, se arata în documentul citat de Agerpres.

Potrivit datelor Asociatiei Producătorilor si Importatorilor de Automobile, vânzările de autovehicule au crescut în România, în primele opt luni din acest an, cu 16,8%, până la 75.288 unităţi, comparativ cu acelaşi interval din 2014, acest trend fiind susţinut în continuare de achiziţiile realizate de persoanele juridice, cu o pondere de 74% din total.

 

 

Adaugati comentariu