Advertisement

transportul public
Home Transporturi O singură ofertă pentru achiziţia troleibuzelor în Bucureşti

O singură ofertă pentru achiziţia troleibuzelor în Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că ofertele depuse pentru achiziţia a 100 de troleibuze şi a 100 de tramvaie moderne se află în analiza comisiilor de evaluare.

Pentru îmbunătăţirea transportului public în Capitală, Primăria Municipiului Bucureşti a demarat în luna februarie procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m. Valoarea estimată a achiziţiei este de 214.488.800 lei (fără) TVA.

În data de 15 aprilie 2019, s-a deschis oferta pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, urmând ca documentaţia depusă să intre în analiza comisiei de evaluare.

În cadrul procedurii a depus ofertă un singur operator economic, respectiv asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat (Turcia) şi Sileo (Germania).

Finanţarea provine din fonduri nerambursabile, Municipiul Bucureşti având încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în acest scop, contractul de finanţare care vizează achiziţionarea a 100 de troleibuze şi a 130 de autobuze hibride.

Valoarea totală a investiţiei în 230 de noi mijloace de transport public se ridică la aproximativ 488 de milioane de lei, din care fonduri nerambursabile primite din partea AFM reprezintă 340 de milioane de lei.

O altă procedură, care vizează achiziţia a 100 de tramvaie moderne, se află de asemenea în evaluare la nivelul Primăriei Capitalei.

Ofertele au fost depuse luna trecută de două companii – Astra Vagoane Călători şi Durmazlar Makine San Ve Tic. Valoarea estimata a contractului este de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro). Este vorba despre achiziţionarea a 100 de tramvaie şi echipamente necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55.

Achiziţia face obiectul a 8 proiecte pentru care s-a solicitat finanţare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, dintre care doua contracte de finanţare au fost deja semnate, iar in perioada imediat următoare vor fi semnate şi celelalte şase.

De asemenea, Primăria Capitalei a mai lansat doua proceduri de achiziţie pentru atribuirea contractelor de furnizare pentru cele 130 de autobuze hibride şi 100 de autobuze electrice, termenul limita pentru depunerea ofertelor este de 7 mai 2019, respectiv 27 mai 2019.

Referitor la cele 100 de autobuze electrice, PMB menţionează ca acestea fac obiectul a 4 proiecte pentru care s-a solicitat, de asemenea, finanţare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 

CITEŞTE ŞI:

Inspecţii inopinate la 11 companii auto şi de asigurare

Autoturisme şi utilitare mai „curate”. Noi standarde de emisii de CO2

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...