Advertisement

programele Rabla 2024
Home Finanţare Fonduri publice O noua sesiune pentru programele Rabla 2021. Cum se înnoiesc flotele companiilor

O noua sesiune pentru programele Rabla 2021. Cum se înnoiesc flotele companiilor

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021 pentru persoane juridice, a fost publicată, săptămâna aceasta, o nouă listă conținând 107 dosare acceptate pentru 161 autovehicule și 1 contestație pentru 1 autovehicul, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit AFM, până în prezent au fost acceptate un număr total de 562 dosare pentru 860 autovehicule și 13 contestații pentru 18 autovehicule.

Totodată, la producători sau dealeri auto s-au înscris 394 persoane juridice, până în prezent fiind achiziționate 97 de autovehicule.

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021 pentru persoane fizice, s-au înscris la producători sau dealeri auto un numar de 26.782 persoane. Până în prezent au fost achiziționate 15.497 autovehicule și 107 motociclete.

În cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris la producători și dealeri auto un număr de 4.553 persoane fizice, până în prezent fiind achiziționate 701 autovehicule noi (419 pur electrice, 282 electrice hibride) și o motocicletă electrică.

Pentru persoane juridice au fost publicate săptămâna aceasta 107 dosare acceptate pentru 162 autovehicule electrice, dintre care 62 electrice hibride și 100 pur electrice. De asemenea, au fost publicate 2 contestații pentru 2 autovehicule pur electrice.

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate un număr de 475 dosare pentru 783 autovehicule, dintre care 296 electrice hibride, 486 pur electrice, o motocicletă electrică și 8 contestații pentru 14 autovehicule (3 electrice hibride și 11 autovehicule pur electrice).

Conform AFM, la producători și dealeri auto s-au înscris 403 persoane juridice, până în prezent fiind achiziționate 179 mașini noi (103 pur electrice și 76 electrice hibride).

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunile aferente Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.
Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic este 150 de zile de la data emiterii, respectiv 240 zile pentru Programul Rabla Plus, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autovehiculului nou.

 

CITEȘTE ȘI:

Alexandru Rugină este noul director operațional al Mercedes-Benz Vans România

CSALB avertizează: Atenție la firmele care promit ștergerea din Biroul de Credit!

Volkswagen îşi menţine estimările de profit în 2021, în pofida lipsei semiconductorilor

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

autoturisme de intervenție
Fonduri publice

ANAF și Autoritatea Vămilor vor fi dotate cu 160 de autoturisme de intervenție operativă, în valoare de 9,2 milioane de euro

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va achiziționa un număr de 160 autoturisme...

ajutor de stat
Fonduri publice

Ajutor de stat pentru investiții majore în industrii tradiționale. Este eligibilă și fabricarea autovehiculelor

Ministerul Finanțelor anunță că din 29 iulie 2024 se dă startul primei...

hibride plug-in
Fonduri publice

Flotă de 10 hibride plug-in, prin Rabla Plus, pentru Administrația Fondului pentru Mediu

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat licitația pentru achiziționarea unui număr...

Garda Națională de Mediu
Fonduri publice

Garda Națională de Mediu își reînnoiește flota cu 10 hibride plug-in

Garda Națională de Mediu a intrat în Programul Rabla Plus și va...