Alex Rugina - Mercedes-Benz Vans
Home Piaţa auto Industrie auto Alexandru Rugină este noul director operațional al Mercedes-Benz Vans România

Alexandru Rugină este noul director operațional al Mercedes-Benz Vans România

Mercedes-Benz Vans România a anunțat astăzi că Alexandru Rugină, până acum Head of Customer Services al companiei, a fost numit Chief Operating Officer, începând cu 1 iulie 2021.

După trei ani la conducerea Mercedes-Benz Vans România, Batiste Pascalin va prelua rolul de Head of Sales & Marketing al companiei pentru Europa Centrală și de Est, în Praga.

În vârstă de 36 de ani, Alexandru Rugină are peste zece ani de experiență în industria auto, în special în zona post-vânzare, și un palmares interesant atât în segmentul de autovehicule comerciale ușoare, cât și în cel de autoturisme.

În 2013, când s-a alăturat companiei, primul proiect important al noului director operațional a fost alcătuirea primei echipe de Customer Services Key Account Management and Field Force pentru cele trei divizii Mercedes-Benz (Cars, Vans și Trucks & Buses).

În 2016 a preluat rolul de Head of Customer Services & Parts Vans, unde a condus echipele dedicate business-ului de Service & Parts și a câștigat locul 1 în competiția Van After-Sales Champions League.

„Sunt onorat să ocup această poziție de top management și sunt profund recunoscător că am avut oportunitatea de a lucra cu Batiste, de la care am învățat foarte multe. Sunt mândru să fac parte din această echipă și aștept cu nerăbdare să continuăm în anii următori cu o creștere susținută și să abordăm în mod optim viitoarele provocări ale sectorului transporturilor, dintr-o perspectivă sustenabilă”, a declarat Alexandru Rugină.

În poziția de Head of Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans pentru Europa Centrală și de Est (CEE), Batiste Pascalin se va muta la Praga, Cehia – noul sediu al Mercedes-Benz Vans pentru Europa Centrală și de Est.

El s-a alăturat Daimler și Mercedes-Benz Cars în 2008. Înainte de a ocupa poziția de Managing Director Vans pentru piața din România, a fost Head of Marketing Management în cadrul Marketing Operations Europe, gestionând operațiunile de marketing ale diviziei Vans la nivel european.

Pe 1 martie 2021 conducerea Mercedes-Benz România a fost preluată de Amanda Zhang, fost Senior Manager Marketing Communications în cadrul Mercedes-Benz AG.

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz România deschide noul Centru de Logistică

Amanda Zhang, noul CEO al Mercedes-Benz România

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul...

Industrie auto

Cum să alegi cele mai potrivite covorașe auto pentru mașina ta? 5 sfaturi utile

Diversele tipuri de covorașe auto joacă un rol esențial în menținerea curățeniei...

bosch
Industrie auto

Bosch își propune să se claseze printre primii 3 furnizori de pe piețele sale cheie din toate regiunile lumii

Grupul Bosch și-a mărit cifra vânzărilor și veniturile în 2023 și își...

Dongfeng
Industrie auto

Italia a inițiat discuții cu Dongfeng Motor Group pentru deschiderea unei unități de producție

După ce a pierdut în fața Spaniei investiția companiei Chery Auto, Guvernul...