Numărul camerelor de control al rovinietei a crescut

Un număr de 18 noi puncte fixe de control a valabilităţii rovinietei au fost puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România.
Cluj - Dej

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, (CNADNR), prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), conform prevederilor legale.

Reprezentanţii CNADNR menţionează că, până la această dată, controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control şi prin intermediul personalului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) şi CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile.

sosea„Punctele de control puse în funcţiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi pentru descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a circula fără a deţine rovinietă valabilă”, spun reprezentanţii CNADNR

Potrivit instituţiei, în anul 2015 vor fi puse în funcţiune alte 23 puncte de control a valabilităţii rovinietei.

 

Adaugati comentariu