Marile noutăți auto din 2015, prefigurate la Salonul Auto de la Detroit

O scurtă trecere în revistă, pentru companii, manageri și antreprenori, a modelelor cele mai importante pentru piața europeană, care au fost prezentate în premieră la Salonul Auto de la Detroit de la începutul lui ianuarie 2015.salonul auto detroit 2015 - floteauto

AUDI Q7

audi q7 salonul auto detroit 2015 - floteauto 1

În domeniul SUV-urilor, noua generație Audi Q7 este de așteptat să debuteze pe piață în primăvara acestui an. Cu un stil mai sobru și mai high-tech, dar cu aceleași dimensiuni foarte generoase (lungime de 5 metri), noul Audi Q7 va oferi până la 7 locuri și un interior sportiv-luxos, axat pe un look gadget-oriented. Vor fi disponibile motoare diesel și pe benzină, dar și o variantă hibridă-diesel de 373 CP, iar prețurile vor porni de la peste 60.000 de euro.

BMW SERIA 6 FACELIFT

bmw seria 6 facelift salonul auto detroit 2015 - floteautoGama BMW Seria 6 (Coupe, Convertible și Gran Coupe, alături de variantele de top M6) a primit, cu ocazia Salonului Auto Detroit 2015, un facelift discret, care presupune mici modificări estetice și upgrade-uri la nivelul echipării. Motorizările sunt acum toate compatibile Euro 6, iar consumul este mai redus în medie cu 0,2 litri/100 km. Sistemul multimedia ConnectedDrive beneficiază de noi funcții, iar cei pretențioși au la dispoziție noi materiale și culori pentru personalizarea mașinii. 

CHEVROLET VOLT

chevrolet volt salonul auto detroit 2015 - floteautoCea de-a doua generație a modelului electric-hibrid Chevrolet Volt nu va fi comercializată oficial în Europa, cei interesați fiind obligați să o aducă direct din SUA, unde va fi lansat pe piață după jumătatea anului 2015. Ce este interesant la acest nou Volt, pe lângă designul mai fluid al exteriorului și interiorului? Evident, upgrade-ul sistemului de propulsie format din două motoare electrice (care asigură tracțiunea roților) și un motor termic (având rol de generator de curent electric pentru bateriile litiu-ion). Deși puterea totală a sistemului rămâne de 151 CP, optimizările componentelor asigură o autonomie în regim electric de 80 km în mod realist (după cum afirmă americanii), în timp ce autonomia totală este de peste 650 km, iar consumul mediu (după descărcarea bateriei) nu depășește 5,7 litri/100 km.

MERCEDES-BENZ GLE COUPE

mercedes gle coupe salonul auto detroit 2015 - floteauto 1După ce BMW X6 a demonstrat un imens succes, cei de la Mercedes-Benz fac în sfârșit pasul așteptat de toată lumea: noul GLE Coupe este rivalul foarte direct al SUV-ului coupe-cu-patru uși bavarez și își propune să atragă cât mai mulți clienți de partea ”stelei”. Lansarea pe piață a lui Mercedes-Benz GLE Coupe e pregătită pentru vara lui 2015, dar se preconizează deja că listele de așteptare vor fi foarte lungi. Modelul este suficient de masiv (are o lungime de 4,9 metri) și mizează pe motorizări puternice, dar și pe un nivel de echipare foarte bogat, cu multiple sisteme de asistență ultimul răcnet. Cele mai puternice variante poartă semnătura 63 AMG, rivalizând cu cei 575 CP ai lui BMW X6M prin varianta de top 63 AMG S, care oferă 585 CP.

MERCEDES-BENZ C 350 PLUG-IN HYBRID

mercedes-benz c 350 plug-in hybrid detroit 2015 - floteauto 2Pentru prima dată pe familia Mercedes-Benz C-Class va fi oferită o variantă de motorizare hibridă, cu posibilitatea de încărcare a bateriilor litiu-ion și de la o sursă de curent externă (plug-in). Disponibilă atât ca sedan, cât și ca Estate, noua versiune C 350 Plug-in Hybrid beneficiază de asocierea dintre un motor turbo pe benzină de 211 CP și un motor electric de 82 CP, puterea maximă totală fiind de 279 CP. Autonomia în regim strict electric se cifrează la 31 km, iar consumul mediu omologat este de 2,9 litri/100 km (în primii 100 km). Disponibilitate: de la finalul primăverii.

PORSCHE CAYENNE TURBO S

porsche cayenne turbo s salonul auto detroit 2015 - floteauto 1Cea mai puternică variantă a SUV-ului sportiv Porsche Cayenne, Turbo S, a primit un facelift cu ocazia salonului auto american. Pe lângă modificările subtile de ordin estetic și noile dotări și sisteme de siguranță și comunicare, motorul primește un upgrade de 20 CP față de varianta pre-facelift, V8-ul biturbo ajungând acum la o putere maximă de 570 CP. Noul Porsche Cayenne Turbo S facelift urmează să fie disponibil din vara lui 2015, prețul de bază urmând a fi de a aproape 200.000 de euro, o sumă demnă de managerii și antreprenorii foarte ambițioși.

VOLVO S60 CROSS COUNTRY

volvo s60 cross country salonul auto detroit 2015 - floteautoModa crossover a pătruns de multă vreme în clasa medie, dar este pentru prima dată când vedem un sedan pe care este aplicat acest tratament: Volvo S60 Cross Country surprinde prin pertinența aspectului, look-ul modern nefiind denaturat neplăcut de garda la sol mai înaltă cu 65 mm, centura inferioară din plastic negru, ornamentele cu aspect de aluminiu și jantele de până la 19 inch. Tracțiunea integrală face și ea parte din meniu (cu excepția dieselului de bază), iar cel mai puternic S60 Cross Country va purta indicativul T5, specific unui motor turbo pe benzină de 254 CP. Ca disponibiltate, Volvo S60 Cross Country nu e confirmat decât pentru unele țări europene, spre finalul acestui an.

Să nu uităm, însă, că în primăvara acestui an vom avea parte de Salonul Auto de la Geneva, cu multe alte premiere pentru piața europeană.

Adaugati comentariu