Noul pachet de măsuri ”Sprijin pentru România” va fi lansat de la 1 iunie

Coaliţia de guvernare a elaborat un nou pachet de măsuri sociale şi economice în valoare de 1,1 miliarde euro, intitulat ”Sprijin pentru România”, printre care se numără amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni.
Sprijin pentru România

Potrivit anunţului reprezentanţilor coaliţiei, măsurile stabilite în cadrul pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România” se referă la:

– Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

– Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu legea salarizării unitare, cuvenită salariaţilor din sistemul public.

– Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Pe de altă parte, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel că se pregătește diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială.

Tot în acest scop, angajările la stat vor fi suspendate începând cu 1 iulie.

Liderii coaliției au mai promis că Guvernul va majora colectarea veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei, iar absorbţia fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR va fi accelerată.

 

 

CITEȘTE ȘI:

IGPR achiziționează, cu bani europeni, 300 de autospeciale pentru monitorizarea traficului rutier

Pentru impozitarea mai drastică a vehiculelor second hand din import, Malta ajunge în fața CJUE

 

 

Adaugati comentariu