Ce va face ministrul Transporturilor pe segmentul rutier

În guvernul condus de Sorin Grindeanu, validat astăzi de plenul reunit al Parlamentului, noul ministru al Transporturilor este Răzvan Alexandru Cuc. La audierile din comisiile parlamentare, acesta a punctat că una dintre problemele majore din transporturi este lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate.
ministerul-transporturilor

Răzvan Alxandru Cuc a afirmat astăzi că nu doreşte să dea niciun termen  pentru realizarea proiectelor actuale de autostrăzi şi nu vrea să promită  finalizarea niciunui kilometru de autostradă.

razvan-alexandru-cuc-floteautoAvem un program de guvernare, etapizat, care va fi pus în aplicare, şi  rutier, şi feroviar, şi naval, şi de aviaţie. Nu vreau să mă grăbesc să dau un  termen acum, pentru că trebuie revizuită şi legislaţia în domeniul achiziţiilor publice privind infrastructurile mari. Trebuie schimbat pentru că sunt proceduri foarte grele şi sunt multe lucruri care trebuie modificate în  legislaţie. (…) Nu promit niciun kilometru de autostradă. Sunt loturile avansate, le cunoaşteţi, şi Sebeş – Turda şi Lugoj – Deva sunt loturi avansate şi lucrăm”, a spus ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a adăugat că va continua proiectele începute când a fost secretar de stat în ministerul Transporturilor, considerând că România suferă la capitolul infrastructură de transport, cu doar aproape 850 de kilometri de autostradă finalizaţi sau în curs de finalizare.

„Una dintre problemele majore din domeniul Transporturilor este lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate. Avem, la ora actuală, mai puţin de 700 km de autostradă şi mai puţin de 150 km de autostradă în construcţie. Transportul feroviar este şi el într-o degradare accentuată. În cazul transportului maritim şi transportului fluvial, acestea au rămas încă exploatate sub posibilităţi”, a menţionat Răzvan Cuc.

Acesta a subliniat că Masteplanul de transport va intra la vot în Parlament în primul trimestru al acestui an, iar în ceea ce priveşte autostrada Piteşti – Sibiu, „trebuie finalizate studiile aferente” pentru a continua proiectul.

Ministrul Transporturilor s-a născut pe data de 4 decembrie 1983. El este licenţiat în economie, la Universitatea Americană, Bucureşti (2002 – 2006) şi licenţiat în drept, la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Hyperion, Bucureşti (2009 – 2012).

De asemenea, Răzvan Alexandru Cuc a deţinut funcţiile de: expert,  Divizia Pieţe Interne, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de  Afaceri (MECMA) (2006 – 2007); expert asistent, Direcţia Politici  Economice, MECMA (2007 – 2010); administrator, SC Pan D’Or SRL  (companie de panificaţie) (2010 – 2012); a fost director general, Zona Liberă Giurgiu (din 2012); consilier judeţean PP-DD (2012 – 2016).

Răzvan Cuc a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prin decizia premierului Victor Ponta din data de 20 octombrie 2015, ocupând această funcţie până la 30 mai 2016.

Totodată, acesta a fost prim-vicepreşedinte al Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) (2012), a candidat pentru PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaţilor. Secretar executiv PSD Giurgiu (din 2014), purtător de cuvânt la Organizaţia judeţeană PSD Giurgiu.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripţia electorală nr.19 Giurgiu. Este vicepreşedinte ale Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor.

 

 

Adaugati comentariu