Advertisement

mobilitatea ecologică
Home Miscellanea Financiar Acord de achiziţie pe piaţa logisticii. GIC a preluat P3

Acord de achiziţie pe piaţa logisticii. GIC a preluat P3

GIC, fondul suveran al statului Singapore, a finalizat procesul de achiziţie de la TPG Real Estate şi Ivanhoé Cambridge a companiei P3, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori şi administratori de active logistice la nivel pan-european.

Acordul, care evaluează compania la 2,4 miliarde de euro, a fost anunţat pentru prima dată în luna noiembrie 2016, dar perfectarea sa a fost făcută după ce a primit toate aprobările organismelor de reglementare europene. Este una dintre cele mai mari tranzacţii efectuate în 2016 pe piaţa imobiliară europeană.

Cu sprijinul noului său acţionar şi a pachetului de refinanţare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro, contractat în octombrie 2016, P3 este gata să pună în aplicare noile planuri de expansiune care includ continuarea dezvoltării pe portofoliul de terenuri existent a peste 1,4 milioane mp de spaţii logistice, dar şi achiziţia de noi terenuri în cele nouă ţări europene în care este deja prezent, precum şi intrarea pe pieţele imobiliare din alte ţări.

ian-worboysÎn ultimii ani ne-am extins semnificativ în afara pieţelor noastre principale, pentru a deveni unul dintre cei mai mari şi complet integraţi dezvoltatori şi investitori pe piaţa de spaţii logistice. Suntem cu toţii foarte încântaţi acum să fim parteneri cu unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investiţii şi ne dorim să trecem cât mai repede la următoarea fază a strategiei noastre de creştere. Strategia de investiţie pe termen lung a GIC este similară viziunii noastre. Fondul a confirmat deja sprijinul pentru strategia P3 ca specialist în proprietăţi logistice cu un puternic accent pe serviciile oferite clienţilor, ca proprietar pe termen lung de spaţii logistice şi care nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său, şi ca dezvoltator al unor active de înaltă calitate care respectă criteriile de protecţie a mediului”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3.

P3 este proprietar, dezvoltator şi manager specializat în proprietăţi logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, totalizând 3,3 milioane de metri pătraţi în nouă ţări, şi un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătraţi de spaţii logistice.

În România, P3 deţine cel mai mare parc logistic din ţară, P3 Bucharest, achiziţionat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015 si care cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătraţi.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Akcenta
Financiar

Ce companii au de câștigat din slăbirea EURO în 2024? Prognoza Akcenta

Economia globală a fost surprinzător de rezilientă în 2024, inflația de bază...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,3% în primele 5 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,3% în primele 5...

M&A
Financiar

Investitorii strategici și-au menținut poziția dominantă pe piața de M&A din România

Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 124 de tranzacții...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...