Advertisement

2016 Iveco Daily

Noul Iveco Daily

Iveco prezintă noul Daily Euro 6, un model care aduce avantaje în toate domeniile raportat la precedenta generație.

Bazându-se pe succesul generației precedente, care a primit o mulțime de premii, printre care și ”International Van of the Year 2015”, noul Daily beneficiază de toate atuurile pentru a deveni un model de succes. Gama de motorizări, formată din dieselele în 4 cilindri, de 2.3 și 3.0 litri este nouă și dezvoltă puteri de la 120 CP până la 210 CP și 470 Nm. În pofida acestui fapt, consumul de combustibil a scăzut cu până la 8% în raport cu generația anterioară. Pentru a-i asigura fiabilitatea, Iveco a testat motorul de 3 litri pe bancul de probe peste 20.000 de ore, probele pe șosea însumând 1.5 milioane de km. Motorul mai mic a fost complet reproiectat. Astfel, noile materiale folosite au permis reducerea greutății sale cu 6%, concomitent cu scăderea frecărilor. Pentru a se asigura de rezistența noilor concepte și materiale, inginerii au testat motorul peste 35.000 de ore pe banc și 1.3 milioane de km pe șosea.  Astfel, costurile de întreținere și reparații sunt mai reduse cu 12%, atât datorită intervalelor de servisare extinse la 50.000 km, cât și materialelor cu rezistență crescută folosite.

2016 Iveco Daily

Echiparea modelului include și o transmisie automată cu 8 rapoarte, unică în segment, dezvoltată împreună cu specialiștii de la ZF. Aceasta este capabilă să-și adapteze strategia de schimbare a treptelor, alegând în funcție de trafic unul din cele 20 de programe presetate. De asemenea, mai ușoară și mai economică decât variantele clasice de cutie automată, cutia HI-Matic schimbă vitezele într-un timp senzațional de 200 milisecunde. Combinată cu sistemul EcoSwitch PRO, care intră în scenă în funcție de încărcătura detectată automat, fără ca șoferul să intervină, aceasta transformă noul Daily într-un campion al economiei de combustibil.

2016 Iveco Daily

Nici interiorul n-a fost uitat. Cabina este acum cu 4 decibeli mai liniștită, acustica acesteia fiind acum îmbunătățită cu 8%. 18 compartimente au fost strategic amplasate în cabină, iar sistemul audio cu mufă USB și volanul îmbrăcat în piele aduc utilitara pe tărâmul autoturismelor. Pentru a-l transforma pe noul Daily într-un birou mobil, fabrica pune la dispoziția clienților sistemul Daily Business Up. Acesta are o mulțime de caracteristici, printre care evaluarea stilului de condus, sistemul prifesional de navigație, programul Business Assistant, menit să optimizeze eficiența întregii flote și calendarul pentru revizii. De asemenea, el permite conectarea telefonului via Bluetooth și oferă sugestii în timp real care ajută la scăderea consumului și limitarea timpului petrecut în trafic. Respectarea sugestiilor oferite poate aduce economii de combustibil de încă 15%.

2016 Iveco Daily

Și cum o utilitară fără versatilitate este sortită eșecului din start, Daily oferă mai mult decât oricare al model la acest capitol. El poate fi comandat în variante de la 3.3 până la 7.2 tone, respectiv de la 7.3 mc până la 19.6 mc. Mai mult, diverse configurații pot fi alese între van, van cu ferestre, șasiu cu cabină și șasiu cu cabină dublă. Construcția în forma literei C a structurii portante este foarte ușor de adaptat diferitelor destinații, precum camping, ambulanță sau transport de autoturisme.

De asemenea, gama de transport pentru persoane, numită Daily Minibus oferă variante de până la 6.5 tone, 22 de locuri și spațiu suficient pentru bagaje.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Piaggio Porter. Soluția perfectă pentru business-ul tău

În lumea vehiculelor comerciale compacte, Piaggio Porter strălucește ca un model de...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

MAN TGE Next Level

MAN TGE va primi o amplă actualizare odată cu lansarea modelului Next...

Mercedes-Benz eSprinter
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Sprinter. Soluții versatile pentru o paletă largă de aplicații

Noul Mercedes-Benz eSprinter vine acum cu flexibilitate ridicată în ceea ce privește...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...