Advertisement
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Noul INEOS Grenadier Quartermaster a fost prezentat în avanpremieră în România

Noul INEOS Grenadier Quartermaster a fost prezentat în avanpremieră în România

Grenadier Quartermaster, pick-up-ul cu cabină dublă, este al doilea model de la INEOS Automotive. Acesta combină calitățile off-road ale Grenadier Station Wagon cu o mai mare versatilitate atunci când vine vorba despre transportarea încărcăturii voluminoase.

Modelul este dezvoltat și construit alături de Grenadier Station Wagon în fabrica din Hambach (Franța). Și, trebuie spus, noul pick-up cu cabină dublă oferă aceeași fiabilitate și versatilitate în off-road pe care le-a demonstrat modelul Station Wagon.

Grenadier Quartermaster împărtășește multe dintre elementele de design și componentele sale cu Station Wagon. Cea mai mai mare diferență este dată de șasiul separat în scară, cu secțiunea țevii de 3,5 mm grosime, care este mai lung cu 305 mm. Această dimensiune oferă spațiu pentru platforma de transport. Una cu o lungime de 1,564mm și lățime de 1,619mm.

Cu o sarcină utilă de 760 kg, Quartermaster are aceeași capacitate de remorcare (3,500 kg) ca Station Wagon. În plus, beneficiază de o gamă variată de accesorii disponibile. Acest model poate transporta cu ușurință cinci persoane, dar și încărcături voluminoase. Pentru transportul de zi cu zi al mărfurilor, versatilitatea este asigurată de cele patru inele de prindere (sau opțional, șine utilitare). Sunt disponibile, în plus, o priză de putere de 400 W, o bară de sprijin integrată și un haion cu deschidere de 1.280 mm. Acesta poate suporta până la 225 kg atunci când este deschis.

Capabilități excelente în off-road

Noul Quartermaster este propulsat de un motor BMW de 3.0 litri turbo, cu șase cilindri în linie, benzină sau diesel. Transmisia automată este furnizată de ZF și are opt trepte. Un diferențial central și reductor cu două trepte vin ca dotare standard. Opțional sunt disponibile diferențial blocabil față și spate. Grenadier Quartermaster beneficiază de sistemul de suspensie cu punți Carraro, arcuri Eibach, amortizoarele Koni, frânele Brembo și un sistem de direcție cu bile recirculante.

Modelul  demonstrează abilități off-road de top în clasa sa, cu o gardă la sol de 264 mm, o adâncime vad de apă de 800 mm, unghiuri de atac, de rampă și degajare superioare oricărui alt pickup de producție de serie. Grenadier Quartermaster este oferit în variantele de echipare Trialmaster și Fieldmaster, ambele fiind omologate tip N1 în UE.

Quartermaster va fi disponibil cu o gamă largă de accesorii pentru șoferii care doresc să-l personalizeze în funcție de nevoile lor specifice. Compartimentul său de marfă poate fi echipat cu un cadru robust și o copertină impermeabilă din pânză, care crește și mai mult capacitatea de transport, sau cu un capac tonneau cu role blocabile. Acesta poate găzdui o gamă largă de suporturi pentru a transporta elementele esențiale ale expediției, cum ar fi canistre pentru combustibil, scări de nisip sau lopeți.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Ford Pro câștigă International Van Of The Year 2024 și International Pick-up Award 2024

Ford Pro a câștigat două distincții, revendicând premiul International Van of the Year...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Gata pentru afaceri: Opel prezintă noul Combo

Opel a publicat detalii despre noul vehicul comercial ușor (LCV) Combo. Noua...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Noul Peugeot E-RIFTER, vehicul multifuncțional de agrement plin de viață

La fel ca restul gamei Peugeot, E-RIFTER duce electrificarea și eficiența la...

Citroen
Vehicule comerciale uşoare

CITROEN Type Holidays. Călătorește cu stil

Citroen a dezvăluit un nou concept în stil retro care aduce un...