Advertisement

Eurocargo-iveco-floteauto
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Noul Eurocargo este “International Truck of the Year 2016”

Noul Eurocargo este “International Truck of the Year 2016”

Noul Eurocargo a fost votat “International Truck of the Year 2016” de juriul format din 25 de ziarişti europeni, cu experienţă în domeniul vehiculelor comerciale. Prestigiosul premiu – al patrulea câştigat de Iveco în ultimii 4 ani – demonstrează angajamentul Iveco în dezvoltarea tehnologiei şi accentul pus pe TCO şi pe transportul sustenabil.

Noul Eurocargo este “International Truck of the Year 2016”. Un juriu format din 25 jurnalişti reprezentând 25 publicaţii de renume din domeniul vehiculelor comerciale vehicle din Europe gave the New Iveco Eurocargo premiul râvnit.

Noul camion Iveco din segmentul mediu a luptat cu o concurenţă puternică pentru a câştiga premiul pentru că a adus “cea mai mare contribuţie la eficienţa transportului rutier pe baza unor criterii care au inclus inovaţii tehnice, confort, sigurantă, manevrabilitate, economie de combustibil, amprenta asupra mediului înconjurător şi costul total de proprietate (TCO)”.

Eurocargo-iveco-floteautoAcest al patrulea premiu vine după titlul “International Truck of the Year 2013” câştigat de Stralis, “International Van of the Year 2015” câştigat de Daily şi “International Coach of the Year 2016” câştigat de Magelys. Este o recunoaştere importantă a puternicului accent pus de Iveco pe tehnologie, sustenabilitate şi reducerea costului total de proprietate.

Gianenrico Griffini, International Truck of the Year Chairman, arezumat votul juriului: “Iveco a livrat un nou camion din gama medie care, încă o dată, ridică ştacheta în segmentul extrem de competitiv în care Eurocargo a stabilit referinţa în piaţă în ultimii 25 de ani”.

Votul a fost anunţat la Solutrans, târgul bienal al profesioniştilor din transport, care are loc la Lyon, Franţa. Pierre Lahutte, Iveco Brand President, a primit premiul din partea domnului Griffini în timpul show-ului cinei de gală de la Camera de Comerţ din Lyon.

pierre-Lahutte-iveco-floteautoSuntem foarte mândri de această recunoaştere a Noului Eurocargo, camionul pe gustul citadin, pentru că este un produs care respectă atât persoanele, cât şi mediul înconjurător. Este ultima generaţie a unui vehicul care, cu o jumătate de milion de unităţi vândute în lume, a fost liderul segmentului mediu european ani de zile. În ultimii 4 ani am câştigat acest premiu la toate categoriile: este un record absolut. Suntem singurul producător de camioane şi autobuze care are pe linia de producţie 4 ‘vehicule ale anului’, o recunoaştere importantă a investiţiei făcute de grup pentru reînnoirea gamei noastre de produse cât şi a faptului că suntem lider în tehnologii, cum ar fi de exemplu Euro VI HI-SCR”, a comentat Pierre Lahutte, Iveco Brand President.

Sustenabilitatea şi eficienţa energetică se află în centrul eforturilor mărcii, direcţionate către cercetările pentru reducerea consumului şi emisiilor generate de motoarele diesel tradiţionale, care au dus la avantajul Iveco: tehnologia motoarelor Hi-SCR. Aceasta direcţie strategică a condus la promovarea folosirii variantelor alternative de combustibil şi la supremaţia Iveco la nivel european, în versiunile cu propulsie pe gaz natural.

Noul Eurocargo completează evoluţia gamei Iveco prin introducerea de importante inovaţii în privinţa motoarelor, siguranţei, confortului, reducerii costurilor şi sustenabilitaţii mediului înconjurător. Această evoluţie este generată de valorile mărcii, tehnologia, costul total de proprietate (TCO) redus, sustenabilitatea şi un permanent parteneriat de business cu clienţii, şi de scopul de a fi “Iveco. Partenerul tău pentru un transport sustenabil.”

Eurocargo este singurul vehicul commercial de gamă medie Euro VI care satisface standardele de emisii cu un singur sistem anti-emisii, sistemul Hi-SCR cu filtru pasiv de particule diesel. Această soluţie unică nu schimbă procesul de ardere, deoarece acesta funcţionează cu un aport de aer proaspăt în loc de recircularea gazelor de evacuare. Motoarele Iveco Tector 5 şi Tector 7 sunt optimizate pentru a se potrivi condiţiilor normale de exploatare ale misiunilor urbane, în timp ce noul turbocompresor permite vehiculului să răspundă dinamic atât la acceleraţie cât şi la pornire, ceea ce conduce la economii de combustibil de până la 8%.

Plecând de la supremaţia Iveco în sectorul gazelor naturale, noul Eurocargo este disponibil într-o versiune „super-eco” care rulează pe gaz natural comprimat (CNG), cu impact redus asupra mediului înconjurător şi oferind avantaje economice în comparaţie cu versiunile diesel. Motorul Tector de şase litri 210 CP oferă beneficii semnificative în domeniul eficienţei, emisiilor şi întreţinerii. Deja conform cu standardele Euro VI de emisii etapa C (impuse de la 31.12.2016), acest vehicul are acces la zonele restrictionate din centrele oraşelor, oferind un avantaj suplimentar în misiunile cu opriri dese. În plus, vehiculele Eurocargo pe gaze naturale sunt extrem de silenţioase, ceea ce le face perfecte pentru misiunile urbane pe timp de noapte.

Noul Eurocargo este cu adevărat partenerul citadin ideal: prietenos cu mediul înconjurător, efficient din punct de vedere al combustibilului, manevrabil şi confortabil – un “birou pe roţi” – toate acestea, împreună cu un cost total de proprietate scăzut, îl face partenerul pentru un transport sustenabil. Sloganul de marketing “Camionul pe gustul citadin” descrie perfect Eurocargo.

Iveco este o marcă a CNH Industrial N.V., Lider mondial în bunuri de capital, companie listată la Bursa din New York (NYSE: CNHI) şi la Bursa italiană (MI: CNHI). Iveco proiectează, produce şi comercializează o gamă variată de vehicule comerciale din gama uşoară, medie şi grea, vehicule off road şi vehicule pentru aplicaţii speciale off road.

Gama amplă de produse a mărcii include Daily, vehiculul care acoperă segmentul între 3 – 7 tone, Eurocargo, între 6 – 19 tone, Trakker (dedicat misiunilor off-road) şi Stralis, peste 16 tone. În plus, marca Iveco Astra construieşte camioane off-road, camioane de mare tonaj rigide şi articulate, cât şi vehicule speciale.

Iveco are aproape 21.000 angajaţi la nivel global. Iveco deţine fabrici în 7 ţări din Europa, Asia, Africa, Oceania şi America Latină unde produce vehicule folosind cele mai avansate tehnologii. 4.200 de birouri de vânzări şi service din peste 160 de ţări asigură suport tehnic oriunde s-ar afla vehiculul Iveco în misiune.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Piaggio Porter. Soluția perfectă pentru business-ul tău

În lumea vehiculelor comerciale compacte, Piaggio Porter strălucește ca un model de...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

MAN TGE Next Level

MAN TGE va primi o amplă actualizare odată cu lansarea modelului Next...

Mercedes-Benz eSprinter
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Sprinter. Soluții versatile pentru o paletă largă de aplicații

Noul Mercedes-Benz eSprinter vine acum cu flexibilitate ridicată în ceea ce privește...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...