Noul BMW Seria 5 – primele imagini

Iată două fotografii cu exteriorul complet al viitorului sedan de clasă mare, înainte de prezentarea oficială. Dacă până acum ”l-ai ghicit” doar de sub camuflaje, iată-l: acesta este noul BMW Seria 5!
Noul BMW Seria 5 G30 facelift floteauto (1)

Ceea ce vedeți în fotografii este, de fapt, faceliftul generației G30/G31 (sedan/break) pe care BMW îl aplică modelului la jumătatea vieții, după patru ani de la apariție. Așa cum ne așteptam cu toții, Seria 5 a ”virat” spre noua Serie 3 la nivel de detaliu, cele mai importante schimbări față de versiunea pre-facelift fiind noile faruri mai înguste, cu semnătură luminoasă schimbată.

Citește aici testul cu BMW M5!

Și bara de protecție din față a fost redesenată: pentru a se integra mai bine în noul design, a primit două muchii oblice paralele cu segmentele oblice ale semnăturii luminoase. Vestea bună pentru mulți dintre fanii mărcii este că ”nările” nu au crescut exagerat, ca la X7 și Seria 7, însă nici nu au primit forma retro de la viitoarea Serii 4 Coupe. Designerii companiei au fost reținuți în a le aplica schimbări radicale.

Noul BMW Seria 5 G30 facelift floteauto (1)

În spate, stopurile nu par a-și fi schimbat conturul, dar semnătura luminoasă este evident mai modernă, iar cromatica a fost îmbogățită cu nuanțe fumurii. Imaginile prezintă versiunea cu pachetul opțional M Sport, cu jante redesenate cu elemente în forma literei Y.

Atât capacul de pe aripa stânga – față, cât și însemnele de pe portbagaj ne indică versiunea 530e iPerformance. La baza sistemului de propulsie stă motorul turbo cu 4 cilindri de 184 CP și 290 Nm, ajutat de un motor electric de 113 CP. La actuala generație, acesta se alimentează de la o baterie de 12 kWh brut (10,8 kWh net), însă rămâne de văzut dacă la noul BMW Seria 5 faceliftul a adus cu sine o baterie mai mare. Să nu uităm că Audi tocmai a echipat modeul concurent, A6, cu un sistem PHEV foarte asemănător cu cel de pe Seria 5, care, însă, are o baterie de 14,1 kWh (cu 2,1 kWh peste cea a bavarezului).

via carbuzz 

Adaugati comentariu