Advertisement

Home Piaţa auto Autoturisme Noua Skoda Rapid Spaceback. Dincolo de spaţiu

Noua Skoda Rapid Spaceback. Dincolo de spaţiu

Noua Skoda Rapid Spaceback combină dimensiunile clasei compacte cu habitabilitatea şi caracterul practic al unui hatchback, toate în stilul Simply Clever.

Derivat din modelul Rapid, cel mai nou produs din oferta auto Skoda – Rapid Spaceback – este disponibil acum şi pe piaţa din România şi are în vizor companiile dinamice, cu focalizare spre persoanele tinere.

Oferta auto Rapid Spaceback are la bază soluţiile pe care Skoda le-a introdus şi promovat cu succes: design studiat, o oferta excelentă de spaţiu, tehnologie, numeroase dotări “Simply Clever”, motorizări la zi şi un pachet financiar interesant.

Formele de la exterior nu trădează doar oferta de spaţiu, ci şi modularitatea portbagajului şi numărul mare de posibilităţi de configurare a acestuia. Nici oferta de spaţiu nu este neglijată, în ciuda faptului că este mai scurt cu 18 cm decât sedanul – bancheta oferă cel mai mare spaţiu pentru picioare ăi celmai mare spaţiu pentru cap (980 milimetri) din segmentul său.

sko_11Portbagajul măsoară în varianta standard 415 litri, iar prin rabatarea banchetei acesta poate ajunge la un volum maxim de 1.380 litri. Printre soluţiile ingenioase prezente la interior merită amintite: podeaua portbagajului cu două feţe (textile sau cauciuc), care împarte spaţiul de depozitare pe orizontală, racleta care se află în capacul rezervorului, precum şi numeroase spaţii pentru depozitat – de la obişnuitele spaţii destinate dozelor de băutură, până la spaţii special concepute pentru tichetul de parcare sau cartele/carduri.

Siguranţa este un alt capitol la care Spaceback şi-a făcut temele: airbaguri frontale, laterale şi pentru cap, centuri pretensionate în trei puncte, ABS şi ESC. Opţional se pot achiziţiona şi faruri cu xenon, sistem care monitorizează presiunea în pneuri sau de asistenţa la plecarea în rampă.

intÎn ceea ce priveşte posibilităţile de configurare, sunt la dispoziţie trei niveluri de echipare în oferta auto: Active, Ambition şi Elegance, şase motorizări şi două transmisii.

Astfel, sunt disponibile patru motoare pe benzină: 1.2 MPI trei cilindri cu 75 CP, 1.2 TSI patru cilindri cu 86 CP sau 105 CP şi 1.4 TSI cu 122 CP care poate fi echipat cu transmisia automată DSG cu 7 trepte, şi motorizarea diesel de 1.6 litri TDI în două versiuni de putere, 90 CP şi 105 CP.

Sunt motorizări de ultima generaţie, care în configuraţia GreenLine se laudă cu cifre fabuloase: consum de numai 3,8 litri pentru fiecare 100 km parcurşi, precum şi emisii de CO2 de 99 g/km.

În România, Rapid Spaceback are un preţ de pornire de 8,907 euro plus TVA pentru 1.2 benzină şi 75 CP şi primeşti un model ieşit din tipare.

Spaceback e o denumire pentru o maşină care nu e nici hatchback, nici combi – rezultatul este un spaţiu foarte mare atât la interior, cât şi în portbagaj.

(Articol publicat revista AutoExpert Flote, luna decembrie 2013 – ianuarie 2014)

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...