Nokian Powerproof și Wetproof: noile anvelope de vară

Producătorul finlandez de anvelope, celebru în special pentru pneurile de iarnă, a pregătit două anvelope de vară nou-nouțe: Nokian Powerproof și Nokian Wetproof. Ambele au obținut deja punctaje maxime în diferite teste comparative ale revistelor din vest și vor fi disponibile spre vânzare începând cu această primăvară.Nokian Powerperoof

Noua anvelopă de vară Nokian Powerproof a fost dezvoltată cu gândul la performanțe dinamice atât primăvara și toamna, cât și vara, păstrându-și caracteristicile în intervale de peste 40°C.

„Noua anvelopă Nokian Powerproof are reacţii incredibile la comenzile din volan. Aceasta este principala caracteristică pe care trebuie să o deţină o anvelopă de calitate. Dacă anvelopa vă oferă încredere atunci când conduceţi, atunci ea vă oferă şi siguranţă.”, a declarat Mika Häkkinen, un profesionist al vitezei și dublu campion mondial de Formula 1, care a împărtășit din experiența și cunoștințele sale în timpul testării și dezvoltării produselor.

 

Nokian PowerperoofAstfel, anvelopa se dovedește extrem de manevrabilă și stabilă, asigură un răspuns exact la schimbarea benzilor de circulație, combinat cu distanțe scurte de frânare. Și asta, pentru că are o suprafață de contact neschimbată indiferent de temperatura exterioară și de condițiile meteo. În plus, componența benzii de rulare îi asigură rezistență în timp. Puteți alege una din cele 51 de dimensiuni disponibile, cu diametre de la 17 la 20 de inci, și indici de viteză W (270 km/h) și Y (300 km/h).

 

Testele unei cunoscute publicații auto din Germania i-au acordat calificativul „EXEMPLARĂ” în testul comparativ al anvelopelor de vară, în care Nokian Powerproof s-a clasat pe poziția a doua.

Revista apreciază cât de bună este performanța pe drumul umed. Au fost evidențiate și alte performanțe în condiții umede: performanțe și stabilitate superioare la frânare și manevrabilitate umedă, aderență excelentă pe carosabil umed, risc redus de acvaplanare.

Nokian Powerproof a primit și calificativul Tire Performance din partea organizației independente de testare TÜV SÜD, anunțând performanțe versatile și cuprinzătoare.

 

Nokian Wetproof

 

Acvaplanare? Nu, mulțumim! Noua anvelopă revoluționară Nokian Wetproof a fost gândită cu scopul creșterii aderenței pe asfalt umed. Astfel, principalele sale atuuri sunt abilitatea excelentă de frânare pe carosabil ud şi rezistenţa la acvaplanare, făcând condusul mai uşor şi mai confortabil chiar şi în zilele ploioase.

 

„Nokian Wetproof oferă cea mai bună combinaţie de caracteristici pentru ambele tipuri de suprafeţe, uscate şi ude. Am reuşit să îmbunătăţim mult aderenţa și rezistența la acvaplanare, ceea ce înseamnă că putem oferi mai multă siguranţă pentru clienţii care conduc pe şosele ude. Dezvoltarea a durat peste 4 ani şi am testat zeci de prototipuri prin toată Europa.”, explică Jarno Röytiö, Product Development Manager, Nokian Tyres.

 

Nokian WetproofPentru confort maxim şi siguranţă, banda de rulare dispune de două suprafețe funcţionale. Această nouă tehnologie, numită Dual Zone Safety, oferă o combinaţie excelentă de performanţe pe suprafeţe uscate şi ude. Zona pentru stabilitate de pe partea exterioară a anvelopei asigură o stabilitate mai bună și o manevrabilitate mai ușoară, iar zona de siguranţă pe suprafeţe ude de pe partea interioară a anvelopei sporeşte aderenţa şi rezistenţa la acvaplanare pe șoselele ude. În plus, compusul de cauciuc Aqua Hybrid creşte siguranţa în condiţii de ploaie. Este un mix de ultimă generaţie, cu polimeri avansaţi şi structură de siliciu îmbunătăţită, ce asigură o aderenţă excelentă pe carosabil ud şi consum scăzut.

Noile anvelope Nokian Wetproof sunt disponibile pentru categoriile de viteză T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) şi W (270 km/h), oferta completă de dimensiuni incluzând 46 de produse cu dimensiuni de la 14 până la 20 inci.

 


În acest sezon, anvelopa Nokian Wetproof s-a clasat pe primul loc în două teste importante pentru anvelope de vară.

În testul uneia dintre cele mai mari reviste auto germane, Nokian Wetproof a depășit performanțele concurenților premium pe suprafață umedă, fiind cea mai bună în testul de frânare umedă. Anvelopele au primit laude inclusiv pentru manevrabilitatea bună pe drum uscat, cât și pentru controlul excelent. În testul pentru anvelope de vară efectuat de ACE în colaborare cu Asociația germană de inspecție tehnică GTÜ și ARBÖ din Austria, modelul Wetproof a fost evaluată ca fiind „foarte recomandată”, obținând cele mai scurte distanțe de frânare pe suprafață umedă în testul de acvaplanare și o manevrabilitate laterală aproape perfectă pe carosabil umed. După cum subliniază revista auto germană ACE, numele „Wetproof” este cu adevărat inspirat, deoarece inovația de la Nokian Tires stabilește etalonul în condiții umede.

Nokian Wetproof

Ca dovadă a excelenței, Nokian Wetproof a obținut și calificativul TÜV Tire Performance. Acest calificativ oferit de organizația independentă de testare TÜV SÜD certifică faptul că Nokian Wetproof este o anvelopă superioară în termeni de calitate și performanță față de anvelopele concurenței premium.

Adaugati comentariu