Advertisement
masini autonome
Home Administrare flote Gadgets și High-Tech Noile computere auto NVIDIA DRIVE pentru mașini autonome

Noile computere auto NVIDIA DRIVE pentru mașini autonome

Bazate pe procesorul Tegra X1, sistemele DRIVE PX Auto-Pilot și DRIVE CX Cockpit au fost proiectate pentru noua generație de mașini autonome.

NVIDIA lansează piesa centrală pentru viitorul navigării autonome prin noile sisteme computerizate, NVIDIA DRIVE™, echipate să ofere performanța necesară aplicațiilor de viziune computerizată, precum și mecanismelor de învățare în profunzime a sistemelor dotate cu inteligență artificială.

NVIDIA lansează două tipuri de computere auto: NVIDIA DRIVE PX, ce oferă autoturismului capacitatea de a rula neasistat de șofer, și NVIDIA DRIVE CX pentru dezvoltarea celui mai avansat sistem digital auto. Mai mult, cele două platforme se bazează pe aceeași arhitectură utilizată în cele mai puternice supercomputere din prezent.

Jen-Hsun Huang, CEO și co-fondator NVIDIA“Supercomputerele mobile sunt esențiale pentru autoturismele viitorului”, spune Jen-Hsun Huang, CEO și co-fondator NVIDIA. “Mulțumită camerelor și display-urilor ce pot fi instalate, mașinile viitorului vor putea analiza în profunzime mediul înconjurător, procesând fiecare element. Acestea vor fi capabile să-și întâmpine proprietarul, indiferent de locația acestuia, sau chiar să analizeze condițiile riscante din trafic, totul pentru a asigura siguranța pasagerilor. Progresele realizate în domeniul vizualizării computerizate, precum și capacitatea unui sistem de a asimila, procesa și învăța din diversele situații au condus la un salt uriaș în acest domeniu.

NVIDIA DRIVE va accelera revoluția autoturismelor inteligente prin punerea sistemelor de vizualizare computerizată la dispoziția fiecărui șofer.”

NVIDIA DRIVE PX

Platforma de navigare automată NVIDIA DRIVE PX reprezintă baza tehnologică pentru viitorul autoturismelor, în care descoperirile în domeniul vizualizării computerizate și al mecanismelor de învățare în profunzime a sistemelor dotate cu inteligență artificială vor deveni elementare pentru vehiculelor viitorului, ce vor beneficia de funcții tot mai avansate.

NVIDIA_DRIVE_PXSistemul DRIVE PX se bazează pe procesorul mobil NVIDIA® Tegra® X1, construit pe cea mai recentă arhitectură Maxwell™ și oferă o putere de procesare de 1 teraflop, mai mult decât cel mai avansat supercomputer construit la începutul secolului 21. Puterea de procesare a platformei DRIVE PX este asigurată de două procesoare mobile Tegra X1 ce permit conectarea a până la 12 camere video de înaltă rezoluție, imaginile astfel obținute putând fi procesate la o viteză de 1,3 gigapixeli pe secundă.

Astfel, autoturismele echipate cu DRIVE PX beneficiază de funcția Auto-Valet: fără nicio intervenție umană, mașina va identifica automat și neasistat un loc liber de parcare și îl va ocupa. Mai mult, proprietarul poate solicita autoturismului să navigheze pe pilot automat până la coordonatele acestuia, transmise sistemului DRIVE PX prin intermediul smartphone-ului.

Capacitatea de învățare în pronfunzime a platformei NVIDIA DRIVE PX oferă autoturismului capacitatea de a distinge între diversele tipuri de autovehicule – o ambulanță de o mașină de poliție, spre exemplu, totul pentru ca acesta să se comporte asemenea unui șofer real. 

NVIDIA DRIVE CX

NVIDIA_DRIVE_CXComputerul NVIDIA DRIVE CX reprezintă o soluție completă hardware și software ce oferă cea mai avansată performanță grafică și vizualizare computerizată pentru navigație, infotainment, instrumente digitale auto și monitorizarea rulării în trafic. Mai mult, DRIVE CX aduce în prim plan funcția inovatoare Surround-Vision, capabilă să furnizeze o vizualizare la 360 de grade, în orice direcție și în timp real a autoturismului. Astfel, problemele asociate unghiurilor moarte dispar, iar oglinizile fizice sunt înlocuite cu cele digitale.

Disponibil în două variante, cu procesor Tegra X1 sau Tegra K1, și echipat cu software testat în condiții de rulare pe carosabil, sistemul DRIVE CX poate afișa până la 16,8 millioane de pixeli pe mai multe display-uri – de 10 ori mai mult față de echipamentele actuale din autoturisme. 

Sprijin din industria auto

Ricky Hudi, vice-președinte executiv al Electrical/Electronics Development, AUDI AG, declară: “Audi și NVIDIA împărtășesc aceeași opinie, aceea că procesul automat de învățare a unui sistem computerizat devine piesa centrală a tehnologiei noastre zFAS Piloted Driving. Așadar, Audi consideră DRIVE PX a fi o unealtă prețioasă în viitorul cercetării și dezvoltării acestei industrii.”

Thilo Koslowski, vice-președinte și analist Gartner, spune: “Crearea mașinilor inteligente necesită soluții de procesare de înaltă performanță, care să permită fuziunea între senzori și capacitatea propriu-zisă de învățare integrată în sistemele de acest tip. Alăturarea acestor elemente va conduce la apariția unei noi clase de vehicule, capabile să proceseze elementele din mediu și care să se conducă singure.”

Disponibilitate

Platformele NVIDIA DRIVE PX și DRIVE CX includ o gamă de module de aplicații software realizate de NVIDIA sau de terți. Sistemele vor fi disponibile pe piață începând cu al doilea trimestru al anului 2015.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

cazinou
Gadgets și High-Tech

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive. În labirintul...

Continental
Gadgets și High-Tech

Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

Împreună cu partenerul său trinamiX, Continental prezintă o inovație mondială: ecranul de...

cazinou
Gadgets și High-TechMonitorizare și aplicații

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou Într-o lume...

cazino
Gadgets și High-Tech

De ce sunt oamenii fascinați de lumea cazinourilor online

Oamenii din întreaga lume se implică în jocurile de cazino online din...