Cum ne arată Audi că mașinile autonome sunt deja realitate

După ce inginerii au demonstrat, pe circuit, că tehnologia pentru mașinile autonome este viabilă, iată că a venit rândul unui experiment de proporții, în condiții reale. Adică parcurgerea distanței de 550 de mile (peste 850 km), de la Standford - Sillicon Valley (California) la Las Vegas (Nevada), în regim autonom.Audi-A7-Piloted-Driving 550 miles - floteauto

Cu ocazia CES 2015 (Târgul Internațional de Electronică pentru Consumatori), care și-a deschis porțile chiar azi, 6 ianuarie, cei de la Audi au decis să realizeze o campanie neobișnuită prin care să demonstreze care sunt avantajele tehnologiei mașinilor autonome, dar și nivelul la care compania germană a ajuns în acest sens.

Așadar, în perioada 4-6 ianuarie, au pus la dispoziția a 5 jurnaliști un model special Audi A7 dotat cu tehnologie pentru mașini autonome, pe care aceștia au avut ocazia să îl conducă pe drumurile publice, pe un traseu între Sillicon Valley și Las Vegas, având în dreapta un trainer Audi, care să le explice funcționarea principalelor sisteme de la bordul mașinii experimentale.

Printre altele, mașina poate prelua controlul și să se conducă singură până la 100 km/h, fiind capabilă să accelereze și să frâneze independent, în funcție de viteza mașinilor din jur, dar și să treacă de pe o bandă pe alta, în deplină siguranță. Totul datorită unui sistem avansat de camere 3D și senzori radar sau care presupun chiar și utilizarea tehnologiei laser și care asigură monitorizarea întregului areal din jurul mașinii.

”Dedesubturile” tehnologiei Audi pentru mașinile autonome urmează să fie expuse chiar la CES 2015, unde mașina experimentală (botezată ”Jack” de către creatorii ei) va putea fi admirată de marele public.

Adaugati comentariu