Advertisement
UNSAR
Home Administrare flote Asigurări ABC Asigurări nu mai vinde asigurări RCA

ABC Asigurări nu mai vinde asigurări RCA

ABC Asigurări s-a retras de pe piaţa RCA începând cu data de 1 ianuarie 2015, explicând că acest produs nu conferă, pentru acţionari, perspectivele realizării unui profit.

„Condiţiile socio-economice concrete în care se desfăşoară activitatea pe RCA, scăderea puterii de cumpărare, creşterea preţurilor reparaţiilor, creşterea accelerată şi lipsa de predictibilitate a despăgubirilor pentru vătămări corporale şi deces, înăsprirea condiţiilor de reasigurare pentru produsul RCA, sunt factori reali care arată că acest produs nu poate fi considerat dezirabil pe viitor”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, retragerea nu va genera consecinţe cu privire la respectarea drepturilor persoanelor păgubite, societatea având în continuare întreaga capacitate pentru îndeplinirea obligatiilor asumate.

„Societatea deţine un program de reasigurare de închidere pe produsul RCA, deţine contracte de colaborare şi parteneriat cu societăţi independente specializate în lichidare de daune şi are capacitatea financiară necesară pentru a face în continuare plăţi de despăgubiri, cu respectarea integrală a termenelor şi condiţiilor impuse prin dispoziţiile legale în vigoare”, punctează compania.

bani_leiAceasta precizează că dosarele de dauna pe RCA se vor deschide şi în viitor prin intermediul salariaţilor sau colaboratorilor ABC Asigurări, în fiecare judeţ de pe teritoriul României, informaţiile de contact fiind disponibile şi actualizate permanent pe site-ul societăţii.

În ceea ce priveşte deschiderea şi lichidarea dosarelor de daune pe teritoriul altor state, reprezentanţii ABC Asigurări spun că „se menţin colaborările cu societăţile specializate cu care s-a colaborat în ultimii 10 ani, decizia de retragere de pe piaţa asigurărilor RCA neproducând nicio modificare”.

Înfiinţată în 1997, ABC Asigurări practică numai asigurări generale. În 2013, societatea a consemnat pierderi de 262.950 lei, de la un profit net de 48.879 lei în urmă cu un an. Societatea este controlată de Hidroconstrucţia, care deţine un pachet de acţiuni reprezentând 56,11% din capitalul social, în cuantum de 16,76 milioane de lei la 31 decembrie 2013.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...