Noi modalităţi de plată a taxei de trecere a podului de la Feteşti

Guvernul a decis modificarea OG nr.15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, astfel că se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere a podului de la Feteşti, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei.încasarea taxei de pod

Guvernul consideră că prin aceasta decizie se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei. S-a avut în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ oră până la 50.000 de vehicule/ zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la staţiile de taxare de la podul Feteşti.

taxa-trecere-fetesti-floteauto
Trecerea prin staţia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care numai banda 1 va fi în continuare cu barieră, şi numai pentru plata cash

„Trecerea prin staţia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 şi 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, şi numai pentru plata cash„, informează Biroul de presă al Executivului.

Pentru cei care doresc să evite oprirea la barieră, tariful poate fi achitat înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii la distribuitorii autorizaţi de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone); staţii de distribuire a carburanţilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol).

Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singură trecere şi se taxează în conformitate cu termenii şi condiţiile operatorilor de telefonie mobilă. Tarifele sunt cuprinse între 13 şi 91 lei, în funcţie de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul legal vor fi cuprinse între 130 şi 910 lei. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va efectua numai pe banda 1 până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere”, potrivit Guvernului.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare, număr care va fi verificat în sistemul electronic al plăţilor.

 

 

Adaugati comentariu