Nissan Ariya este Best Electric Car in Romania 2023!

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost anunțat câștigătorul ediției 2023 a competiției Best Electric Car în Romania.Nissan Ariya a primit titlul în acest an, cu 132 puncte, urmat de BMW i7, clasat pe locul 2 – la o o diferență consistentă – modelul bavarez fiind cotat cu 77 puncte. Ultima treaptă a podiumului îi aparține lui VW ID. Buzz, care a strâns 63 puncte.

Au urmat apoi, în ordinea punctajului, Kia e-Niro (59 puncte), Cupra Born (58 puncte), Audi Q8 e-tron (44 puncte) și Toyota bZ4X (15 puncte).

Loc Model Punctaj
1 Nissan Ariya 132
2 BMW i7 77
3 VW ID. Buzz 63
4 Nkia e-Niro 59
5 Cupra Born 58
6 Audi Q8 e-tron 44
7 Toyota bZ4X 15

Best Electric Car in Romania este o competiție care își propune să stabilească, anual, cea mai potrivită mașină electrică pentru piața din România. Viitorul industriei auto este cel al propulsiei electrice și există deja game întregi de modele EV în ofertele constructorilor auto, tot mai multe lansări având loc în fiecare an.

În 2023, evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile pe traseul București – Iași și retur. Juriul a putut vizita și centrul de cercetare Vitesco din Iași, unul din locurile unde sunt dezvoltate sisteme și tehnologii prezente chiar pe mașinile electrice din competiție. A urmat apoi vizita la un centru Bosch Car Service (partener principal al Best Electric Car) aflat încă în amenajare, unde am aflat care sunt standardele de calitate ale rețelei Bosch și cum reușesc să le mențină alt de sus.

Premierea a avut loc într-un cadru oficial, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența reprezentanților media din București și din țară. Domnul Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a acordat premiul pentru Best Electric Car in Romania, reprezentaților mărcii Nissan în România.

Premiul de popularitate, acordat prin votul online al cititorilor pe siteul BestElectricCar.ro, a fost acordat modelului Volkswagen ID.Buzz, care a strâns 28,32% din preferințele publicului. Pe locul doi s-a situat modelul spaniol Cupra Born cu 19,19%, iar podiumul a fost completat de Nissan Ariya cu 18,75%.

În 2022, titlul de Best Electric Car in Romania fost acordat modelului Renault Megane e-Tech.

Powered by Arval România & Electrified Partner Vitesco Technologies
Partner principal Bosch Car Service
Parteneri – Allianz TiriacMega Mall BucureștiBoomerang

 

Adaugati comentariu