Ninsori moderate, vânt și polei în jumătatea de sud a țării

În intervalul 9 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 06:00, meteorologii prognozează precipitații mai ales sub formă de ninsori, în general moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și polei în jumătatea de sud a țării.
Cod galben de ninsori

Potrivit Administrației Naționale de meteorologie (ANM), precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20 – 30 l/mp.

Vor cădea ninsori pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.

Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 …70 km/h și va fi viscol.

Meteorologii precizează că probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

 

CITEȘTE ȘI:

Parcări speciale pentru vehiculele destinate transportului elevilor. Proiect

Acordul post-Brexit. Reguli pentru schimburile comerciale cu produse de origine preferențială

Lărgirea la 4 benzi a Centurii București între Autostrada A1 – DN 5, lansată în licitație

 

 

 

Adaugati comentariu