Nidec Corporation construiește o fabrică de motoare pentru vehicule electrice în Serbia

Grupul japonez Nidec Corporation, prezent și în România, va investi 200 de miliarde de yeni (1,6 miliarde de euro) în construcția unei fabrici de motoare pentru vehicule electrice în Serbia.nidec

Potrivit ziarul financiar Nikkei, se pare că Nidec Corporation se află în ultimele etape ale discuțiilor cu autoritățile sârbe cu privire la planurile de construcție a fabricii și ale unui centru de cercetare, în contextul în care producătorul japonez de intenționeaă să-și extindă prezența în Europa, a cărei piață a vehiculelor electrice rivalizează cu cea din China.

Fabrica din Serbia va deveni unul dintre cele mai mari centre de producție ale companiei din Europa și va atinge o producție anuală între 200.000 și 300.000 de unități până în 2023, a relatat Nikkei.

În septembrie, Președinția de la Belgrad a transmis că Nidec va investi în construcția unei fabrici în Novi Sad, în nordul Serbiei, care ar putea deveni operațională în 2021.

Grupul japonez deţine în România fabrica de motoare din comuna Ștefănești, jud. Argeș, fosta Ana Imep, compania Nidec ASI Ro din Crevedia, jud. Dâmboviţa, preluată indirect în 2013 prin achiziţia companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile Leroy-Somer și Control Tehniques ale grupului american Emerson, inaugurate, în 2016, la Oradea.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Mașinile ”verzi” câștigă teren în preferințele europenilor. În România, creștere modestă

Tot mai mulți români își rezolvă disputele cu asigurătorii prin SAL-FIN

Unde sunt asigurate maşinile din flota Poliţiei Capitalei

 

 

Adaugati comentariu