Negriţoiu despre tarifele maximale RCA pentru persoane fizice: „Nu trebuie să se ajungă acolo”

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, propune introducerea în Hotărârea de Guvern prin care vor fi aprobate tarifele maximale pentru RCA a unei menţiuni referitoare la primele aferente persoanelor fizice, astfel încât acestea să nu ajungă la prima maximală.
telemuncă

Potrivit şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară, primele maximale stabilite nu nu conduc la creşterea primelor pentru persoane fizice, dimpotrivă.

misu_negritoiu-floteautoNu avem de-a face cu un control al costurilor de pe persoane juridice pe persoane fizice, iar primele maximale pe care le-am stabilit nu conduc la creşterea primelor pentru persoane fizice, dimpotrivă. (…) Sunt tarifele maximale, nu trebuie să se ajungă acolo. Uitaţi-vă la comparaţia pe cele opt societăţi de asigurări! Toate tarifele maximale sunt sub primele medii practicate de societăţi, cu două excepţii: City Insurance şi Euroins. (…) Noi ne-am întâlnit astăzi (luni — n. r.) cu Consiliul Concurenţei şi ca să avem un control pe primele individuale, să nu ajungă la tarifele maximale, am propus să reflectăm în Hotărârea de Guvern îngheţarea tuturor primelor la nivelul notificărilor către ASF sub prima maximală, să nu ajungem la tarifele maximale”, a precizat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Preşedintele ASF a fost audiat, luni, în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.

Tarifele maximale pentru autoturismele PERSOANELOR FIZICE stabilite de ASF:

Indicatori                                                            1201-1400 cmc / 31-40 de ani

Frecvenţa daunelor istorică                                     4,27%

Dauna medie istorică                                             5.069 lei

Prima de risc model GLM                                      226 lei

IBNR                                                                    15%

Inflaţia daunelor şi încărcare de siguranţă                5,02%

Prima de risc                                                      273,45 lei

Cheltuieli de administrare fixe                                 70 lei/unit. de expunere

Cheltuieli de achiziţie şi administrare variabile          25%

Încărcare BM                                                        23,87%

Profit                                                                    1%

PRIMA MAXIMĂ                                                   610 LEI

 

Deputatul PNL, Andreea Paul, a avertizat săptămâna trecută că pentru persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 31 – 40 de ani care deţin autovehicule cu capacitatea cilindrică între 1200 – 1400 cmc, a rezultat un cost de 610 lei. Pentru această categorie, prima RCA a crescut cu 31%, de la un cost iniţial al RCA de 466 lei.

„Rezolvăm disfuncţionalităţile de pe piaţa românească de asigurări şi problema preţului RCA sau permitem mutarea cheltuielilor de pe umerii transportatorilor, pe umerii persoanelor fizice? Cam deodată, ASF a înlocuit vechile aberaţii cu noi aberaţii, iar efectele de contagiune de pe piaţa de asigurări se resimt deja pe celelalte pieţe financiare”, afirma deputatul PNL Andreea Paul.

Adaugati comentariu