Nădlac II rămâne cel mai aglomerat punct de frontieră rutier

În perioada 21 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.000.000 de persoane şi 466.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 13% faţă de acelaşi interval de timp dintr-o perioadă obişnuită.
Forumularul digital

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 727.000 persoane, cele aeroportuare – 577.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu Republica Moldova – 304.000 persoane.

De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 374.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 262.000 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 172.700 persoane.

Totodată, la frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, cu un trafic de peste 122.000 treceri persoane.

De altfel, în după-amiaza zilei de 3 ianuarie, la PTF Nădlac II, timpul de aşteptare pentru controlul documentelor ajunsese la aproximativ 60 de minute, faţă de 15 minute în mod obişnuit, autorităţile de frontieră precizând că românii care lucrează în străinătate şi au fost în ţară de Sărbători au început să părăsească România. Ca atare, au fost deschise artere suplimentare pe sensul de ieşire din ţară, controlul documentelor fiind făcut pe şapte benzi, faţă de trei folosite pe sensul de intrare.

„Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport la frontierele din vestul tarii, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la frontiera româno-ungară unde sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens”, au precizat reprezentanţii instituţiei
.

Adaugati comentariu