Bogdan Speteanu, BCR Leasing: Piaţa de leasing financiar a depăşit creşterea previzionată

Noiembrie 2018 a marcat aniversarea a 5 ani de la apariţia primului număr al revistei Flote Auto. În numărul special publicat cu această ocazie, cele mai mari companii de leasing financiar şi operaţional, de telematică şi comercializare a maşinilor de companie au realizat atât o retrospectivă a ultimilor 5 ani, cât, mai ales, o perspectivă a următorilor 5 asupra domeniului în care activează.
bogdan-speteanu-floteauto

Bogdan Speteanu, BCR Leasing: Piaţa de leasing financiar a depăşit creşterea previzionată

Cum a fost? Pentru BCR Leasing, ultimii 5 ani au fost de consolidare a activităţii, în special întărirea poziţiei financiare reflectată de creşterea profitabilităţii. Trendul ascendent de dezvoltare al companiei se menţine şi în cazul finanţărilor de autovehicule, în anul 2018 volumul de vânzări crescând cu aproximativ 35% comparativ cu perioada similară a anulului precedent. Evoluţia este constantă, sustenabilă, bazată atât pe eforturile noastre permanente de a oferi un răspuns rapid clienţilor, flexibilitate în ceea ce priveşte condiţiile de finanţare, gamă variată de produse adaptate nevoilor acestora, cât şi pe dezvoltarea de parteneriate. Şi nu am crescut doar leasingul financiar, în ultimii ani, subsidiara noastră BCR Fleet Management a devenit un jucător extrem de important în piaţa leasingului operaţional, administrând în prezent o flotă de peste 5.000 de autovehicule.
În context general, anul acesta, volumul total al vânzărilor pe piaţa românească a depăşit creşterea previzionată de 10%. Însă, dacă ne comparăm cu alte ţări din Europa, putem spune că suntem încă departe de adevăratul potenţial, iar aceasta se datorează şi fluxului constant de modificări legislative care înfrânează dezvoltarea pieţei de leasing şi determină un grad scăzut de predictibilitate a acesteia.

Ce va fi? Perspectivele pieţei auto pentru următorii 5 ani sunt dificil de intuit. Fără îndoiala există potenţial de creştere, însă este impactat decisiv de măsura în care va fi stavilit, de către autorităţi, importului de autoturisme de ocazie. Deşi volumele sunt încă mici, apreciez extrem de încurajatoare evoluţia autoturismelor verzi, trendul ascendent demostrează că s-au făcut paşi importanţi atât de către companiile producătoare, cât şi către autorităţi şi marile companii care susţin evoluţia acestui segment. Este de aşteptat ca infrastructura necesară alimentării să evolueze odată cu piaţa, iar preţurile pentru aceste autoturisme să devină din ce în ce mai accesibile odată cu creşterea numărului de producători şi de modele lansate pe piaţă. Constat cu încredere că societatea româneasca înţelege că autoturismul electric nu mai este o utopie şi nici măcar un moft, ci o soluţie reală, performantă şi perfect potrivită oraşelor poluate precum Bucureştiul, de exemplu. Bineînţeles ca şi BCR Leasing ţine pasul cu cererea  pieţei, cu nevoia de finanţare pe acest segment şi că încurajează evoluţia pieţei de autoturisme eco atât prin ofertele competitive, cât şi prin proiectele dezvoltate în cadrul grupului BCR. Aşa am decis să ne implicăm în mobilitatea clienţilor noştri şi am lansat BCR eGO, primul serviciu de car sharing exclusiv electric, oferit în România de o bancă clienţilor săi.

Ne îndreptăm spre un alt fel de a face business, deja nu mai putem vorbi doar despre finanţare, ci despre servicii complete, despre soluţii reale pentru o viaţă mai bună. Inovaţia trebuie să fie conceptul care să ne fundamenteze toate proiectele de dezvoltare, pentru că viitorul trebuie să se întâmple de azi. Este o provocare pe care ne-o asumăm cu încredere, investim în inovaţie, în proiecte complet digitalizate, în simplitate şi mobilitate. În acest context,  BCR Leasing va lansa în 2019 o platformă digitală care automatizează integral procesul de achiziţie a unui autoturism, nu doar pe acela de finanţare: cu câteva click-uri ai maşina acasă, ad litteram. Aşa vedem noi viitorul: servicii integrate la un  click distanţă!

Adaugati comentariu