Municipiul Codlea organizează un referendum pentru construcţia șoselei de centură

Primăria Codlea va organiza un referendum în data de 26 septembrie, pentru ca locuitorii să-și exprime acordul în ceea ce privește îndatorarea municipalității pentru construcţia unei șosele de centură.Codlea

Potrivit autorităților locale, Codlea nu are un număr suficient de locuitori pentru a se califica la obținerea de fonduri europene pentru un astfel de proiect.

În condițiile în care municipalitatea ar contracta un credit de 75 milioane de lei, pe o perioadă de 15 ani, gradul de îndatorare ar creşte de la 0, în prezent, la 20%.

Viitoarea șosea de centură ar scoate traficul greu din oraș, care se desfășoară pe Strada Nouă, de la intrarea dinspre Braşov până la ieşirea spre Făgăraş.

Totodată, potrivit municipalității, ”dezvoltarea economică și investițională prin crearea Arterei ocolitoare a municipiului Codlea va genera investiții care aduc plusvaloare comunității și va oferi posibilitatea creșterii locurilor de muncă. În 10 ani se va dubla numărul acestora de la 6.000 la 12.000”.

Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat de Consiliul Local, șoseaua ocolitoarea ar trebui să aibă o lungime de 6 km.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 5.000 de permise de conducere au fost reţinute într-o săptămână

Un pas înainte pe drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița

 

Adaugati comentariu