Advertisement
Baia Mare - Bistrița
Home Infrastructură Un pas înainte pe drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița

Un pas înainte pe drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat în platforma SICAP un nou anunț de particpare la licitația pentru elaborarea studiilor de fezabilitate destinate Lotului 1 Baia Mare – Dej și Lotului 2 Dej – Bistrița, ce compun drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița. Prima licitație a fost anulată, după o contestație care a determinat compania să reevalueze oferta declarată câștigătoare.

Valoarea totală estimată a contractului, cu o durată de 18 luni, este de 24,4 milioane de lei.

Achiziția va fi împărțită în două loturi:

1. Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Lotul 1 Baia Mare – Dej, cu o valoare de 15,5 milioane de lei. În criteriul de atribuire, prețul va avea o pondere de 40%, iar abordarea propusă și experiența proiectantului, de 60%.
”Autoritatea Contractantă optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigatoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică în cuantum de 2.392.279,03 lei, fără TVA, valoarea reprezentand 20% din valoarea estimata a contractului, iar valoarea reprezentând 20% din valoarea estimată a contractului, iar valoarea estimată totală (incluzând și serviciile similare) va fi de15.564.813,71 lei, fara TVA”, a anunțat CNAIR.

2. Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Lotul 2 Dej – Bistrița, cu o valoare de 9,9 milioane de lei. Și în acest caz, prețul va avea o pondere de 40%, iar abordarea propusă și experiența proiectantului, de 60%. ”Autoritatea Contractantă optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigatoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică în cuantum de 1.524.734,33 lei, fără TVA, valoarea reprezentând 20% din valoarea estimată a contractului, iar valoarea estimată totală (incluzând și serviciile similare) va fi de 9.925.773,12 lei, fără TVA”, a transmis CNAIR.

Potrivit CNAIR, proiectarea Drumului de mare viteză Baia Mare – Bistrița va fi finanțată din fonduri europene. Autoritatea contractantă estimează ca va obține finanțarea necesară semnarii contractului în trimestrul IV al anului 2021.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 25 octombrie 2021.

Pentru acest contract, CNAIR primise trei oferte, din care declarase câștigătoare pe 20 noiembrie 2020 pe cea a asocierii Search Corporation – Formin, Egis International – Egis Romania. Ulterior, licitația a fost contestată de către un participant exclus din procedură, iar CNAIR a fost obligată să reevalueze oferta declarată câștigătoare. În cele din urmă a anulat toată licitația.

Drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița face parte din Autostrada Nordului, Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava

 

CITEȘTE ȘI:

Romsilva va achiziționa o flotă de 25 de utilitare forestiere în leasing financiar

Pe fondul crizei de semiconductori, și logistica auto intră în criză

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

A8
Infrastructură

Consiliul Județean Iași va colabora cu CNAIR pentru construcția Autostrăzii A8

În cadrul unei întâlniri între directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, și...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR a aprobat Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Paşcani – Suceava

Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a...

Arad – Oradea
Infrastructură

Licitații pentru construcția celor trei secțiuni ale Drumului Expres Arad – Oradea

Vineri au fost lansate licitațiile pentru construcția Drumului Expres Arad – Oradea,...

Târgu Mureș – Miercurea Nirajului
Infrastructură

Contract pentru construcția secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, parte din Autostrada Unirii

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu compania...