Pe fondul crizei de semiconductori, și logistica auto intră în criză

În timp ce companiile de transport maritim, furnizorii de servicii express și expeditorii obțin profituri uriașe, companiile din logistica auto sunt din ce în ce mai mult amenințate de o criză de proporții.logistica auto

Criza actuală a microcipurilor amenință însăși existența industriei logistice care transportă autovehiculele noi. Stocurile sunt aproape de zero, volumele au scăzut dramatic, fabricile se închid fără notificare prealabilă, fluxurile dezechilibrate distrug eficiența și, astfel, profitabilitatea. Rezultatul se vede în spații goale, hale goale, transportoare de vehicule inactive și subutilizate”, a declarat Wolfgang Göbel, președintele Asociației europene a furnizorilor de logistică în domeniul vehiculelor finite (ECG).

Cum aproape fiecare constructor de vehicule are programele de producție perturbate semnificativ de incapacitatea de a primi semiconductori în cantități suficiente, furnizorii de servicii logistice care susțin producția auto au de suferit.

În timp ce companiile de logistică contractuală care furnizează servicii către fabricile de asamblare și furnizorii de componente auto au avut, în general, afaceri și în alte sectoare către care își pot transfera resursele, precum comerțul electronic cu amănuntul aflat în plină expansiune, furnizorii din domeniu logisticii vehiculelor finite sunt dependenți în totalitate de marii lor clienți auto. Drept urmare, sunt amenințați de o criză de proporții.

Se pare că problemele cu care se confruntă logistica auto nu sunt legate doar de lipsa volumului, ci și de imprevizibilitate. După cum comentează Wolfgang Gobel, „industria de logistică a vehiculelor finite se confruntă cu variații uriașe în volume într-un termen foarte scurt, ceea ce face ca planificarea capacității să fie aproape imposibilă. Problemele nu se regăsesc atât în ​​lanțurile logistice, cât mai ales în timpii de producție”.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch generează vânzări de peste un miliard de euro în sectorul electromobilității

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 25,5% în primele 7 luni

 

 

Adaugati comentariu