Afacerile din comerţul cu autovehicule și motociclete au crescut cu 34% în primele 7 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 34%, în primele șapte luni faţă de perioada similară din anul anterior, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.
Afacerile din comerţul cu autovehicule

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2021 comparativ cu perioada similară din 2020 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 34%, influențată de creşterea cifrei de afaceri în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47,2%), comerţul cu autovehicule (+40,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehcule (+26,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+23,5%).

În primele 7 luni, comparativ cu intervalul similar de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 31,6%.

Iulie 2021 comparativ cu iunie 2021

Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul auto-moto, serie brută, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-17,2%) şi la comerţul cu autovehicule (-6,8%).

Creşteri au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,5) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,0%.

Iulie 2021 comparativ cu iulie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2021, comparativ cu luna iulie 2020, a înregistrat o creştere cu 14,0%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+27,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+15,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,9%) și la comerţul cu autovehicule (+11,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2021, a înregistrat o creştere cu 15,8% faţă de luna iulie 2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Municipiul Codlea organizează un referendum pentru construcţia șoselei de centură

Peste 5.000 de permise de conducere au fost reţinute într-o săptămână

 

 

Adaugati comentariu