Advertisement
Stație de încărcare pentru mașini electrice MOL
Home Piaţa auto Flotă verde Mol România a inaugurat o stație de încărcare pentru mașini electrice

Mol România a inaugurat o stație de încărcare pentru mașini electrice

MOL România a deschis prima staţie de încărcare pentru mașini electrice din lanțul de benzinării. Aceasta este amplasată în perimetrul benzinăriei din zona Nicolae Caramfil din Bucureşti.

Alimentarea autovehiculelor la această staţie se face prin curent alternativ şi curent continuu de 50 kW, staţia fiind astfel compatibilă cu orice tip de autovehicule vândut în Europa şi Asia, electric sau hibrid. Noua stație permite încărcarea simultană a 2 maşini. În funcţie de model, bateria unui autovehicul electric poate fi încărcată la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute.

 

“Prima staţie de încărcare pentru maşini electrice pe care am deschis-o în Bucureşti este o iniţiativă care face parte din strategia pe termen lung a companiei, de a deveni un furnizor complet de soluții de mobilitate. Răspunzând la dinamica pieței și a schimbărilor comportamentului consumatorilor, MOL își va transforma operaţiunile de retail într-o platformă de servicii pentru consumatori pentru a răspunde nevoilor diverse ale acestora”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

 

Stație de încărcare pentru mașini electrice MOL

 

Inaugurarea primei staţii de încărcare pentru maşini electrice din lanțul de benzinării MOL face parte din strategia pe termen lung “Grupul MOL 2030”, care are drept principal scop transformarea operațiunilor “tradiționale” ale companiei de vânzare de carburanți în principalul furnizor de soluții de mobilitate.
 

Stație de încărcare pentru mașini electrice MOLO altă componentă a acestei strategii este parteneriatul MOL în cadrul consorţiului NEXT-E, care vizează construirea unei reţele de încărcare pentru autovehicule electrice în şase ţări din Europa Centrală şi de Est. Prin proiectul NEXT-E vor fi instalate 222 stații standard de încărcare rapidă (50 kW) și 30 de stații de încărcare ultra-rapide (150-350 kW), creând astfel o infrastructură esențială pentru încărcarea vehiculelor electrice în Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România. În cadrul proiectului NEXT-E, MOL va deschide în țara noastră 14 staţii de încărcare electrică până la finalul anului 2018.

 

În paralel, MOL România a continuat extinderea reţelei de benzinării, ajungând la 213 staţii de alimentare, în 96 dintre acestea fiind deja implementat conceptul Fresh Corner. Staţiile de alimentare cel mai recent deschise sunt localizate în judeţele Bihor, Constanţa şi Sibiu şi deservesc atât traficul de tranzit naţional, dar şi traficul local.

 

“Am investit peste 3,5 milioane de euro în cele trei noi benzinării inaugurate recent, acestea fiind localizate în zone urbane şi pe artere importante de trafic din ţară.  În 2017 au fost deschise în total opt noi benzinării, și în prezent conceptul Fresh Corner este implementat în 96 de staţii”, a adăugat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

 

 

În cadrul noilor staţii de alimentare clienţii au la dispoziţie benzină – EVO 100 Plus şi EVO 95, motorină – EVO Diesel Plus şi EVO Diesel, respectiv gaz petrolier lichefiat (GPL). Atât carburanții EVO, cât și GPL-ul sunt disponibile și pentru vânzare en-gros. În plus, clienții pot achiziționa roviniete și pot beneficia de facilitățile dedicate posesorilor de carduri de carburant şi de sistemul de loializare MultiBonus. De asemenea, în magazinele celor trei benzinării noi există o sortimentație variată de produse alimentare, produse din tutun, băuturi, lubrifianţii de calitate înaltă MOL Dynamic sau produsele premium de îngrijire auto EVOX.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bistrița Năsăud
Flotă verde

Inspecția Muncii din Bistrița Năsăud își înverzește flota cu 10 autoturisme electrice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bistrița Năsăud a lansat licitația pentru achiziționarea...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...

Flotă verdeIndustrie auto

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

În adevăratul spirit al Renault, Ampere este conceput pentru a produce vehicule...