Mişu Negriţoiu: Poliţele RCA s-au scumpit cu 15% în 2015. Creşterea se menţine şi în acest an

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, primele pe segmentul asigurărilor auto obligatorii au crescut anul trecut, în medie, cu 15%, estimând un avans similar al scumpirilor şi pentru 2016.mişu negriţoiu

„Primele RCA pentru persoanele fizice, după statistica pe care o am eu, au crescut cu 9% în medie, iar pentru persoanele juridice, cu 20%”, a afirmat Mişu Negriţoiu la postul public de televiziune.

Potrivit acestuia, prima medie RCA pentru persoanele fizice, la nivelul lui 2015, a fost de 459 lei şi de 1.462 lei pentru persoanele juridice (medie pe autoturisme si camioane), de 1.462 lei.

Preşedintele ASF a adăugat că unul dintre motivele acestei majorări este faptul că piaţa este subcapitalizată, iar rata combinată a daunei a ajuns la aproximativ 130%.

„Aceste creşteri de preţ sunt ocazionale. Primele cresc sau au crescut pentru stabilitatea pieţei. Eu nu exclud ca, într-un an sau doi, primele să scadă. Estimez şi în 2016 o creştere asemănătoare cu aceea de anul trecut”, a conchis Mişu Negriţoiu.

 

 

Adaugati comentariu