Vezi ce câştiguri obţin salariaţii de la Automobile Dacia

Administraţia companiei Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă şi au convenit creşterea cu 150 de lei (5%) a salariului de bază brut la nivel de operatori.dacia-floteauto

Salariul mediu brut la Dacia, la sfârşitul anului 2015, a fost de 4.700 lei, incluzând salariul de bază, vechime/sporuri, ore suplimentare şi prime.

În plus, toti angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2015, în valoare de 1.430 lei brut, acordată în luna mai.

În plus faţă de salariu, angajaţii beneficiază de prime de Paşti, de Crăciun şi de vacanţă  (care, în total, reprezintă încă un salariu mediu realizat pe an), masă caldă, bonuri de masă, tichete cadou, transport subvenţionat, asigurare de sănătate, bilete de odihna şi tratament şi alte ajutoare.

Salariul operatorilor de la Dacia este de aproape trei ori mai mare decât la sfârşitul anului 2007 şi, în 2015, a fost aproape dublu faţă de salariul mediu realizat la nivelul economiei naţionale.

Potrivit companiei, muncitori din ţări precum Polonia, Slovacia şi Cehia au salarii medii realizate, la nivelul economiei, similare cu cele ale operatorilor de la Dacia.

Dacia a înregistrat în 2015 un nou record comercial, volumul vânzărilor atingând 550.920 de unităţi, cu 7,7% mai mult faţă de nivelul atins în 2014.

 

 

Adaugati comentariu