Ministrul Transporturilor: Mobilizare maximă pe 3 șantiere de pe Autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că pe trei șantiere de pe Autostrada Transilvania, în lungime totală de 43 de km, mobilizarea constructorului este maximă, acesta având în teren peste 1.000 de muncitori și 400 de utilaje.Autostrada Transilvania

Cele trei șantiere vizate sunt Nădășelu – Mihăiești (16,80 km), Mihăiești – Zimbor (13,26 km) și Zimbor- Poarta Sălajului (12,24 km). Pe primele două lucrează asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj, iar pe cel de-al treilea, asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct.

Potrivit ministrului Transporturilor, pe șantierele secțiunilor Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 42,5%. Contractul a fost semnat în luna septembrie 2020, având o valoare de 1,39 de miliarde de lei (fără TVA), urmând să fie finalizat în 2024.

Lucrările la secțiunea Zimbor – Poarta Salajului au demarat la sfârșitul lunii mai 2022 și au ajuns deja la un stadiu fizic de 17,5%. Contractul, în valoare de 680,4 milioane de lei (fără TVA), are ca termen de finalizare tot anul 2024.

Construcția celor trei secțiuni este finanțată prin PNRR.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Se reia licitația pentru proiectarea Autostrăzii Brașov – Bacău

Licențierea utilitarelor ușoare pentru transportul mărfurilor

 

 

Adaugati comentariu