Advertisement
ministrul muncii
Home Miscellanea Financiar Ministrul Muncii: Achiziţiile celor 60 de maşini pentru Casele de pensii au început în luna ianuarie

Ministrul Muncii: Achiziţiile celor 60 de maşini pentru Casele de pensii au început în luna ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că achiziţiile de maşini de la Casele de pensii au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie şi s-a finalizat în aprilie, menţionând că s-au casat maşini de peste 15 ani vechime, iar achiziţiile au fost făcute prin programul ”Rabla” şi prin PNRR.

„Am solicitat şi eu clasificări asupra acestei achiziţii de la preşedintele Casei Naţionale de Pensii. Au explicat că au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie, s-a finalizat în aprilie„, a explicat Budăi, întrebat în legătură achiziţia a 60 de maşini noi, după ce Guvernul a anunţat că va da o ordonanţă prin care se taie astfel de cheltuieli.

El a precizat, citat de Agerpres, că s-au casat maşini de peste 15 ani vechime, „care ar fi costat foarte mult la întreţinere şi nu mai erau sigure pentru circulaţie”.

„S-au achiziţionat maşini prin programul Rabla, iar o parte din autovehicule au fost achiziţionate prin PNRR, autovehicule cu motor electric, cu tot cu staţii de încărcare”, a spus Budăi, adăugând că fiecare Casă de pensii judeţeană şi-a achiziţionat câte o maşină.

Marius Budăi a precizat că aceste achiziţii au început în ianuarie, când nu exista această ordonanţă despre economii bugetare.

Ministrul a mai spus că cheltuielile cu carburanţii au fost tăiate cu 20% dinainte de a apărea ordonanţa, adăugând că la nivelul ministerului s-au tăiat deplasările externe, o parte din deplasările interne.

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a transmis, marţi, într-un comunicat, că ministrul Muncii, Marius Budăi, cumpără 60 de maşini, pe procedură de urgenţă, în condiţiile în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, viitorul premier, a declarat că „e prima dată când statul strânge cureaua”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

AFM își cumpără 18 autoturisme, prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Flota Primăriei Constanța crește cu 14 autoturisme în leasing operațional

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Venitul Minim European Adecvat
Financiar

Venitul minim european adecvat – nicio acțiune concretă pentru transpunerea în România

La începutul acestui an aduceam în atenție faptul că România trebuie să...

locurile de parcare publice
Financiar

Primăria Sectorului 3 a obținut cele mai mari venituri din locurile de parcare publice

România dispunea, în 2022, de 1.299.318 de locuri de parcare publice, față...

Timișoara
Financiar

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare suplimentară de...

ridesharing
Financiar

Prejudiciu de peste 52 milioane de lei la bugetul de stat în domeniul ridesharing

Trei companii din București și Constanța care activează pe piața de transport...