Advertisement
Uzina Dacia Mioveni
Home Piaţa auto Industrie auto Ministrul Economiei, în vizită la Uzina Dacia Mioveni : ”Susţinem industria auto din România”

Ministrul Economiei, în vizită la Uzina Dacia Mioveni : ”Susţinem industria auto din România”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a aflat marți în vizită la Uzina Dacia Mioveni, unde unde și-a afirmat sprijinul pentru industria auto din România și a arătat că autoritățile caută cele mai bune soluții pentru depășirea situației dificile cu care aceasta se confruntă.

„Mă aflu aici pentru a discuta cu oamenii care muncesc la Uzina Dacia Mioveni. Am avut un dialog constant cu conducerea Dacia, dar am vrut să discut și cu salariații. Știu că pentru depășirea noilor provocări de ordin economic – financiar cu care se confruntă personalul de aici trebuie să avem în vedere mai multe aspecte, dar pentru moment am discutat cu Ministrul Muncii despre necesitatea prelungirii Kurzarbeit. Prioritatea noastră este să menținem oamenii pe posturi”, a precizat Florin Spătaru, în cadrul vizitei de lucru la Dacia Mioveni.

Ministrul Economiei a răspuns invitației celor de la Dacia de a vizita platforma de la Mioveni, mai exact cele trei uzine: Montaj Vehicule, Motoare H4, Presaj – TGSE. Deși afectată de restricțiile din perioada pandemiei și de criza semiconductorilor, Dacia a fost unul dintre primii reprezentanți ai industriei auto care a răspuns invitației Ministerului Economiei în cadrul task-force-ului organizat la nivelul autorității centrale ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei.

În acest context, discuțiile din cadrul vizitei s-au axat pe găsirea de soluții de sprijin pentru Uzina Dacia Mioveni, care a fost nevoită în ultima perioadă să reducă programul de lucru sau chiar să întrerupă activitatea, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul angajaților.

„Industria auto este direct afectată de conflictul militar declanşat în Ucraina, dar şi de criza semiconductorilor, de criza de materii prime critice la care s-a adăugat criza pandemica și cresterea preturilor la energie, dar mă bucur că cei de la Automobile Dacia si Renault Group au făcut eforturi pentru menținerea activității companiei”, a mai arătat Florin Spătaru

În ceea ce privește măsurile pe termen lung, pentru depășirea crizei semiconductorilor care afectează întreaga industrie auto, ministrul Spătaru a spus că Ministerul Economiei are în vedere o serie de măsuri pentru începerea exploatării de materii prime critice pentru producția de semiconductori și investiții în microelectronică prin PNRR, proiect pentru care sunt alocate fonduri de 500 de milioane de euro prin Ministerul Economiei.

 

CITEȘTE ȘI:

A fost relansată licitaţia pentru secţiunile E şi D din Lotul 2 de pe Autostrada Lugoj – Deva

Comisia Europeană pregătește al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen ia în discuție reducerea forței de muncă pentru a-și recăpăta competitivitatea

Sub presiunea mai multor factori economici, în special concurența mărcilor chineze pe...

hella
Industrie auto

Compania Hella își extinde biroul din ElectroPutere Parc Craiova

Furnizorul german de componente auto, Hella, parte din grupul global Forvia, își...

continental
Industrie auto

Daniel Groza a preluat conducerea Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...